Hakkı Devrim o reklama taktı!

"Akıllı, hassas, sevimli... Faydalı olduğu kadar da güzel ve soylu bir hayvandır inek. Yakından tanıyınca ineklerin de farklı kişiliklerde olduğunu anlarsınız. "

GAZETECİLER.COM - "Gazete ve dergi reklamlarında da görüyorum, televizyon ekranlarında da. SÜTAŞ reklamlarında inekler sinekler gibi uçuyor. Çok sakil ve sevimsiz bir görüntü çıkıyor ortaya." diyen Radikal yazarı Hakkı Devrim, reklamda uçan inekler yüzünden reklamcılara, şirket yönetimine çok sert çıktı.

İşte Hakkı Devrim'in yazısından ara başlıklar...

"Teklif hangi yetenekli reklamcıdan gelmiş, hangi basiretli yönetici tarafından beğenilmiştir bilemem. Reklam devam ettiğine göre, bir tepki de almamışlar demektir. İçimden geleni ben söyleyeyim bâri, dedim."

Akıllı, hassas, sevimli... Faydalı olduğu kadar da güzel ve soylu bir hayvandır inek. Yakından tanıyınca ineklerin de farklı kişiliklerde olduğunu anlarsınız. O gün bugündür ben, inek adının argo deyişlerde kullanılmasından hiç hoşlanmam. (...)

VELİNİMETLERİNİ AŞAĞILIYORLAR

Bu yetmezmiş gibi SÜTAŞ, gelir ve bereket kaynağı, bir anlamda velinimeti inekleri havalarda uçurarak aşağılamaya kalkıyor.

Tabiat da affetmez bunu yapanları. O uçuracağı canlıları gagalarından tüylerine, kanatlarından kuyruklarına, bedenen ağır olmamalarına, çok uzakları görebilmelerine kadar kendi büyük gücü ve yaratma, yaşatma kabiliyetiyle ve sanatçılara parmak ısırtacak bir başarıyla dizayn etmiştir.

Siz kimsiniz, nesiniz Allah aşkına ki, yüzlerce kilo ağırlığı, koca memeleri, iniş takımlarının (bacaklarının, kalçalarının ve bilek kemiklerinin) zaafına rağmen, o cânım hayvanları sakil yaratıklara dönüştürerek, ekranlarda da olsa uçurmaya cüret edersiniz?

ÖFKEME GÜLEBİLİRSİNİZ AMA...

Benim itirazıma ve öfkeme gülebilirsiniz. Ama cezalandırdığı zaman tabiatın çok gaddar da olabildiğini unutmayın.

Siz onları böyle uçurmaya devam ettikçe (bu saçma ve sevimsiz reklam aylardır sürüyor) ben de iki elimi yakanızdan eksik etmeyeceğim."


İŞTE HAKKI DEVRİM'İN TAKTIĞI O REKLAM