Hakan'dan Barlas'a: Hükümetin borozanı!

TV 8 ekranlarında Bahar Feyzan'ın konuğu olan Ahmet Hakan, Mehmet Barlas ile Taha Akyol'un fikri değişim süreçlerini kıyasladı...

GAZETECİLER.COM
Hürriyet
yazarı Ahmet Hakan, TV 8 ekrnalarında Bahar Feyzan'ın sorularını yanıtladı.

Yazarlık serüveni ve medya üzerine konuşan Hakan, fikri hayatında yaşadığı değişimin yazarlığına da yansıdığını ve öyle de olması gerektiğini söyledi. Kendi değişimini yazılarına konu ettiğini ve bu değişimin okurun refaketinde yaşandığını söyleyen Ahmet Hakan medyadan çarpıcı örnekler verdi.

MEHMET BARLAS'LA TAHA AKYOL'U KIYASLADI

Ahmet Hakan: Türkiye'da bazı aydınlar gazeteciler, iktidarlar değiştikçe hemen kendilerini yeni iktidara göre adapte ettiler. Hemen yeni iktidarın borozancısı oldular. Çok keskin radikal dönüşümler yaşadılar. Ve bu dönüşümün hesaplaşmasını yapmadılar.

Bahar Feyzan: Örnek var mı mesela?

Ahmet Hakan: Var tabii. Mesela 12 Eylül'de  Kenan Evren'i evinde ağırlayan ama şimdi demokrasi....

Bahar Feyzan: Mehmet Barlas'ı demek istiyorsun herhalde...

Ahmet Hakan: Evet...

Hakan, Barlas'a karşı doğru örnek olarak ise Taha Akyol'u gösterdi. "Taha Akyol örneğin eski bir ülkücü olarak bilinir. Şimdilerde liberal. Ancak yaşadığı fikri değişimi yazarak da paylaştı. Kitap yazdı bunun üzerine." diyerek Akyol'u öven Hakan kendi değişimini bu örnek üzerinden anlaşılması gerektiğini söyledi.



HAKAN DA BEHZAT Ç. HAYRANI ÇIKTI

Bahar Feyzan, sosyal medyada 'hangi diziyi' izliyor yönündeki soruların yoğunlaştığını söyleyerek Ahmet Hakan'ın ekrandaki favorisini sordu.

"Behzat Ç. izledim geçen sezon. Çok beğendim o diziyi. Bir fark yaratmıştı. bizim dizi anlayışımızı darmadağın eden bir anlayışla çekilmişti. Emrah Serbest'in diziye kaynaklık eden kitalarını da okudum. Behzat Ç. dışında izlediğim bir dizi olmadı."

NAGEHAN ALÇI VE HİLAL KAPLAN'A 'MUHBİRLİK' ELEŞTİRİSİ

Hakan, medyadaki tarihi sorunlar kadar güncel sorunların da önemli olduğunu vurgulayarak isim vermeden Nagehan Alçı ve Hilal Kaplan'ı hedef aldı. Hakan, medyada baş göstereren 'muhbirlik' tavrının ahlaksız olduğunu söyledi.

Türk medyasının geçmişte darbelere destek veren bir tavrı olduğunu hatırlatan Hakan, "yeni dönemde ise ihbarcı, çapsız bazı tiplerin türediğini" söyledi. İsim vermeyen Ahmet Hakan, daha önce Nagehan Alçı ve Hilal Kaplan'ı bu suçlamayla köşesinde eleştirmişti:

"Bütün iyi gelişmelere rağmen yeni bir tip türedi Türk medyasında. İhbarcı bir tip. İşte 'seni tutuklayacaklarmış' diye sağda solda laflar ediyorlar. Bir takım çapsız tipler, insanları tehtid eden, rahatsız eden tipler. Şimdi böyle tipler her zaman olur. Ama bunlara yol verilmesi beni rahatsız ediyor. 12 Eylül'de vardı bu tipler. İşte ihbarcılık yaparlar 'şu komünist, bu komünist' diye. Darbe kötü ve ahlaksız bir şeydir. Bunun anlayış olarak oturması çok önemli bir kazanım. Ancak diğer yandan muhbirlik de kötü ve ahlaksız bir şeydir. Bunun da oturması gerekiyor..."
Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor