Hakan haklı, dindarlar medya filan yapamaz!

Ahmet Yavuz'la başlayan Ahmet Hakan'la devam eden dindarlar medyada niçin başarısız oldu polemiğine Zaman yazarı da katıldı!

GAZETECİLER.COM - Yazarımız Ahmet Yavuz'un yazısıya medya başlayan "İslami kesim medya işinde niçin başarısız oldu?" polemiğine Ahmet Hakan'dan sonra bir isim daha katıldı. Zaman gazetesi yazarı Nedim Hazar Ahmet Hakan'ın "Dindarlar medya yapamaz" yazısına bugün sütunundan cevap verdi.

"Ahmet Hakan haklıdır" diyen Hazar, "eğer gazetecilik Hürriyet'in yaptığıysa dindarler medya filan yapamaz" diye ekledi...

(...) Sayın Coşkun haklıdır; 'din abartma' der örneğin, ama yanıldığı nokta şudur; gazetecilik mesleği de 'abartmayacaksın' der. Bazıları abartıyor olabilir ama bu 'mesleğin uluslararası ölçütlerine uygundur' denemez.

Din 'gerçeği araştır' der, ama özel hayata asla müdahale istemez, gazetecilik mesleği de öyledir. Dünyanın hiçbir yerinde başkasının mahremini çarşaf çarşaf yayınlamak gazetecilik sayılmaz.

Din, 'ufacık bir menfaat için çarpıtma' der mesela, meslek de öyle söyler, hatta bunu suç sayar, ancak bu ülkede bir kesim vardır ki; 'gerekirse her türlü puştluğu yap' şeklinde seküler cevaz verir.

Din, 'haksızlığa karşı susma' der örneğin, mesleğin bilinen kriteri de budur, ama bir grubun, paradigmanın, ideolojinin gereği çoğu zaman susan medya vardır bu ülkede. Aksi de mümkündür tabii, işlerine gelmeyen, kendileri gibi olmayan düşünceyi, kesimi töhmet altında bırakacak yayından zevk alırlar.

Hürriyet yazarının medyadan anladığı belki 'kendi' medyası olabilir ama bunun uluslararası bağlamda zerre önemi ve kıymet-i harbiyesi yoktur.

Başka hangi ülkenin böylesi böbürlenen medyasının internet versiyonunda 'Bülent Ersoy'un seksi resimleri için tıklayınız' butonu vardır ki?

Coşkun haklıdır, gazetecilik buysa dindarlar medya falan yapamaz, hatta kendilerinden başka hiçbir kesim, ülke, toplum medya yapamaz.