Hakan Çelik CNN Türk'ü hangi konuda uyardı?

Posta yazarı Hakan Çelik, gündeme ilişkin olarak CNN Türk'te bir programa katılması konusunda yaşadığı bir olayı aktardı.

Posta yazarı Hakan Çelik, gündeme ilişkin olarak CNN Türk'te bir programa katılması konusunda yaşadığı bir olayı aktardı.

(...) Pazartesi akşamı Habertürk'te Yiğit Bulut'un hazırlayıp sunduğu "Sansürsüz" programına katıldım. Türk medyasındaki gelişmeleri, Doğan Grubu'na verilen cezayı ve siyasetçilerin bu süreçteki tutumlarını Can Ataklı, Nazlı Ilıcak ve Ayşe Böhürler ile konuştuk. Bu günlerin öne çıkan polemik konusu "yandaş medya – kartel medyası" ifadeleri epeyce tartışıldı. Neyse ki programı kavga etmeden tamamlayabildik. Kısa bir süre önce Habertürk'ün Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilen Yiğit Bulut, yaptığı programları seyirlik kılmayı başaran dinamik bir televizyoncu. Zira bizim katıldığımız program da ilk 100'e girmiş.
                                              
İnternette neredeyse 1,5 yıldır benim adımla dolaşan bir yazı var. "Bir Türk Olarak Kürtlere Soruyorum" başlığını taşıyan bu yazıyı bilmeyen ve okumayan kalmadı.  Onlarca kez bu yazının bana ait olmadığını yazmama ve televizyon ekranlarında anlatmama karşın internet ortamında dolaşmasını engelleyemedim. Kürtler aleyhinde incitici ifadeler taşıyan yazının dolaşmasından belli ki birileri çok mutlu oluyor. İçinden geçtiğimiz şu hassas günlerde farklı etnik kökenden insanlar arasındaki nefreti körükleyebilecek nitelikteki bu yazının nereden çıktığını İçişleri Bakanlığı'nın bulacağını umut ediyorum.
                                              
Geçenlerde CNN Türk televizyonunda Rıdvan Akar'ın hazırlayıp sunduğu "Gündemin Rengi" programından aradılar. Kürtlerle ilgili bu yazıyı neden yazdığımı konuşmak istemişler! "Yayına katılır mısınız? Sizi tek konuk olarak almak istiyoruz" dediler. "Son anda haber verdiniz ama katılayım" dedim. Programın başlamasına 1 saat kala yine CNN Türk'ten tekrar telefon ettiler. Nasıl olmuşsa yazıyı benim yazmadığımı keşfetmişler. Sohbetin bekledikleri reytingi getirmeyeceğini düşünmüş olmalılar ki "Hay Allah sizi yayına almasak mı acaba?" gibi bir cevap verdiler. CNN Türk'ün bir programına katılıp katılmamanın benim açımdan önemi yok. Ama böyle bir nezaketsizlikle de daha önce hiç karşılaşmadığımı itiraf edeyim. CNN Türk ekibine işlerini biraz daha ciddiye almalarını tavsiye ederim.