Hadi Özışık Mehveş Evin'e hak verdi ama...

Mevheş Evin, hayatını eğitime vermiş Türkan Saylan'ın cenaze törenine, iktidardan tek bir kişinin katılmamasını ayıplamıştı.

İnternethaber Genel Müdürü Hadi Özışık, Mehveş Evin'e hak verdi ama eğer katılsalardı neler olabileceğini de yazdı. Yani Özışık'a göre Tayyip Erdoğan ve AKP'lilerin bu törene katılmaması ayıp olsa da, Türkiye için faydalı bir ayıp oldu!

- (...) Mevheş Hanım çok haklı!

O cenaze törenine bizzat Başbakan Erdoğan katılsaydı keşke. Bakanlar Kurulu'da Erdoğan'ın etrafında sıra sıra dizilseydi keşke. Ama Mevheş de, ben de bunun Türkiye'de mümkün olamayacağını çok iyi biliyoruz.

Hatırlayın 22 Temmuz öncesi cami avlularını. Şehit cenazelerine katılan Cemil Çiçek canını zor kurtarmıştı. Cenaze törenine katılıp, evladını son yolculuğuna uğurlayan Başbakan'a "katil" damgası yapıştırılmıştı.

Türkan Saylan'ın cenazesine Erdoğan'ın ya da AKP'li bir tek kişinin katılmaması işte bu yüzden çok doğru bir hareket. Ufacık bir kıvılcım Mevheş, en ufak bir hareket ne olurdu biliyor musun?

Peki, Saylan Hoca'nın cenazesinde bunun olmayacağını, hükümete karşı bir taşkınlık olmayacağını kim garantileyebilirdi?

Hiç kimse.

Evet ayıp oldu...

Hem de çok ayıp... Ama Türkan Saylan'ın cenazesinde daha büyük ayıp yaşanabilirdi!  Tepki alacağıını bile bile hükümeti temsil edenlerin bu törene katılması demek başka ayıplara davetiye çıkarmaktır. O yüzden ben diyorum ki, Tayyip Erdoğan ve AKP'lilerin bu törene katılmaması ayıp olsa da, Türkiye için faydalı bir ayıp oldu!