Habertürk'ten Dinç Bilgin'e 'itirafçı' suçlaması!

Habertürk, Dinç Bilgin'in açıklamalarını açıkça 'yorumlu' yansıttı. Bilgin'i 'itirafçı' olarak tanımlayan Habertürk'ün haberinde sert eleştiriler var.

GAZETECİLER.COM
Eski medya patronlarından Dinç Bilgin'in Taraf'a yaptığı açıklamalar hayli ses getirdi. Konu medya olunca en ilginç tepikler de medyadan geliyor. Habertürk Grubu Dinç Bilgin'in açıklamalarını açıkça 'yorumlu' yansıttı. Bilgin'i 'itirafçı' olarak tanımlayan Habertürk'ün haberinde sert eleştiriler var.

İşte Habertürk.com'daki haber:

Bu kez de 28 Şubat'ın sözde itirafçı sanıklığına soyundu!

2003-2004 yıllarında Etibank'ı zimmetle dolandırmaktan yargılandığı davada; Ak Parti'yi, TMSF'yi, yargılandığı mahkemenin başkanını ve mahkeme bilirkişisini gericilikle, irtica yanlılığıyla suçlayan ve kendisinin laiklik yanlısı olduğunu belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yolsuzluklarını deşifre ettiği için mağdur edildiğini ileri süren Dinç Bilgin konjonktür gereğince yine 180 derece dönüş yaptı!

Bilgin bu kez de 28 Şubat sürecine ilişkin günah çıkarmaya başladı ancak her ne hikmetse yine kendisinden başka herkes suçlu!
28 Şubat sürecinde hortumlamak amacıyla banka alıp, kendisini korumaları için dönemin güçlü odağı olan 28 Şubat'ın etkin isimleriyle birlikte hareket eden Dinç Bilgin, şimdi 28 Şubat'ın mağdurlarının iktidarda olduğunu göz önünde bulundurarak, 28 Şubat'ın muktedirlerini suçluyor ve kendi gazete ve televizyonlarının süreci destekleyen yayınlarında sorumluluğu bulunmadığını ileri sürüyor.

Özetle; Bir Dinç Bilgin klasiği...

Peki Bilgin bu kez kimleri ihbar ederek kendisini aklıyor? Taraf Gazetesi'nden Neşe Düzel'e konuşan Dinç Bilgin'in yeni itirafçı ifadelerine bakalım:

"Medya 28 Şubat'ta karşı çıkabilirdi ama çok zordu bu. Başına 50 tane bela gelebilirdi. Tehditler vardı. Siyasi cinayetleri biliyorsunuz. ATV'ye bantlar geliyordu. Bizim Ali Kırca ekrana çıkıyor, birden ses tonunu değiştiriyordu. Ve fonda saçma sapan yazılar ekrandan akıyordu. Ben bunlara şiddetle karşıydım ve karşı olduğumu da söylüyordum, bunun kavgasını yapıyordum ama... Bir süre sonra gazete sahibi olarak, Sabah Grubu'nun bir numarası olarak benim de pek fazla gücüm olmamaya başladı. Gücümü kaybettim, sözüm geçmemeye başladı. Bir başka güç odağı geldi gazeteye hâkim oldu sanki"

Peki Dinç Bilgin'in sözünü geçiremediğini iddia ederek 28 Şubat dönemindeki yayınlarının sorumluluğunu üzerlerine yıktığı medya yöneticileri kimlerdi?

ATV'de Ali Kırca ve Ayşenur Arslan.

Sabah Gazetesi'nde tepedeki isim Zafer Mutlu. Başyazar Güngör Mengi, Ankara Temsilcisi Fatih Çekirge, sonrasında Tayfun Devecioğlu ve yazıişleri müdürleri Erdal Şafak.

Bakalım Bilgin'in 28 Şubat'ın faturasını kestiği bu isimler bu iddiaya ne yanıt verecek?