Habertürk yazarı Alo Fatih sansürüne isyan etti!

Habertürk yazarı Umur Talu, Habertürk'te sansür iddialarına konu olan ses kayıtlarını konu alan yazısında hayli sert ifadeler kullandı...

Gazete Habertürk yazarı Umur Talu, bugün gazetede yeralan yazısına ilaveten "gördüğü lüzum üzerine" bir yazı yazarak Habertürk internet sitesine gönderdi. Talu'nun yazısı zehir zemberek ifadelerle dolu...

BU YAZI GAZETEDE YOK WEB SİTESİNDE VAR

Habertürk gazetesi yazarı Umur Talu bugün 'Hakta adalet yok dayakta olsun bari' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Ancak Talu bu yazı ile yetinmedi ve "gördüğü lüzum üzerine" bir yazı daha kaleme alarak Habertürk web sitesine gönderdi.
Talu, Habertürk'ün web sitesinden yayınladığı yazısında hükümetin medyaya müdahalesinden, internet yasasını protesto eden eylemcilere yönelik polis müdahalesini sert sözlerle eleştirdi.

SES KAYITLARINA GÖNDERME YAPAN BAŞLIK ATTI

İnternete sızdırılan ve Habertürk Grubu'nun tepedeki isimlerinin iktidarla ilişkilerini tartışma konusu yapan ses kayıtlarına göndermede bulunan Umur Talu yazısına "Hepsini bu köşede gördük Allah’a şükür!" başlığını attı. Sızdırılan ses kayıtlarında Ciner Holding yöneticisi Fatih Saraç, Uludere katliamını görmedikleri için övünüyor "ne gazetede ne televizyonda Uludere'yi görmedik Allah'a şükür" diyordu.

SANSÜR VE OTO-SANSÜR NAMUSSUZLUKTUR

Umur Talu, web'de yayınlanan yazısında, gazetecilik gerektiğinde gazetecilere bırakılamayacak kadar değerlidir diyerek, "Çıkan her kelime namustur, çıkmayan her hakikat ise namussuzluktur. Evet öyle: Sansür ve hele gönüllü otosansür namussuzluktur. Halkın hakkı, hakikati, hayatiyetinden, ayrıca kendi haysiyetinden çalmaktır" ifadelerine yer verdi.

MANİDAR NOT

Yazısının sonunda ise, Başbakan'ın internette yayınlanan Fatih Saraç ile konuşması neticesinde işten çıkarılan üç kişiye atıfta bulunarak şöyle bir not düştü:

"Not: Bu yazının tek sorumlusu, her zaman olduğu gibi, ama şimdi özellikle benim. Ne bir editör, ne bir çalışan, ne bir okuyan, okumayan!"

İşte Umur Talu'nun yazısından bir bölüm:

Hepsini bu köşede gördük Allah’a şükür!

Bu yazı bugünkü gazetede yok.

Gördüğüm lüzum üzerine sabah erkenden yazıp Habertürk internet yayınına ilettim.

***

Bir kişi başbakan olunca “Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi”ni okumak, bilmek, uymak zorunda değil…

Ancak bir kişi bir medya kuruluşunda öyle ya da böyle “görevli” olunca, en azından duymak zorunda.

En azından, her adımında, her biat-itaat-icraat anında satır satır hangi hak ve özgürlükleri, hangi birikimleri, hangi gazetecilik namusu ölçülerini çiğnediğini bilmek zorunda.

Orada madde madde, “gazeteciliğin özüne yabancı madde olunmaması” yazar.

Yasaklayamaz elbette ama epeyce ayıplar!



İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Salih Tuna: Ne yapmalı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın Cem Küçük'ten muhalif medyaya milyon dolarlık soru