Habertürk TV'de o gece rezillik yaşanmış

Meğer o programın reklam arasında neler olmuş neler. Şiddet, saldırı, sansür, kayıt silinmesi ve spiker ile kavga...

GAZETECİLER.COM - Habertürk'teki Nedim Şener ile Şamil Tayyar'ın olaylı tartışmasının meğer bir de reklam arası varmış... O arada ise inanılmaz şeyler olmuş... Sadece bu da değil. Yiğit Bulut, programa bağlanması gereken konuğu sansürlemiş, saldırıya şahitlik yapmayan isteyen modaratör Ece Üner ile kavga etmiş ve dahası o anın görüntülerini kayıtlardan çıkarttırmış...

Bütün bu olanları da Nedim Şener, Posta'daki bugünkü yazısında ifşa etti. İşte Şener'in Habertürk'te yaşadığı şoke eden olaylar;

"YİĞİT SANSÜR DEVREDE"

Program sırasında eski İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun'un, Nedim Şener'in kitabını yazmasına katkı sunduğu söylenmişti. Nedim Şener, Sabri Uzun'un yayına telefonla alınarak bu iddianın ona sorulmasını istemişti.
Aradan saatler geçmiş, program bitmiş ama Uzun bir türlü yayına bağlanmamıştı. Ortaya çıktı ki Sabri Uzun, Yiğit Bulut tarafından sansürlenmişti.
Nedim Şener anlatıyor;

"Habertürk, Uzun'u telefonla arayıp yayına alacağını söylemiş. Program sonuna kadar bekleyen Uzun bu kez kendisi arayıp "Bağlantı ne oldu?" diye sormuş. Bağlantı yapılmayınca moderatöre "Sabri Bey konuşmak istemiyor mu?" diye sordum. Aldığım cevap "Yiğit Bulut bağlantı yapılmasını istemedi" oldu.
Tartışmada adı geçen kişinin telefonla bağlanması neden kanal yöneticisini rahatsız eder ki?

ŞAMİL TAYYAR REKLAM ARASINDA
ÜZERİME YÜRÜYÜP SALDIRDI


Canlı yayında "konuşma ulan" diye Nedim Şener'e bağıran Şamil Tayyar, sunucunun verdiği zorunlu reklam arasında da kavgayı büyütmüş.
Nedim Şener'in köşe yazısından okuyoruz olanları;

Bir kısmını görüntülerde izlediniz. Reklam arası verilince Tayyar bana "Çık dışan" dedi.  Ayağa kalktım, sonra hemen oturdum. "Çık diyorum, sana bu laflan yutturacağım" diye üzerime yürüdü. Herkesin gözü önünde saldırdı, elini tutup ittim.

Yerimden kalkmadım, tüm personel Tayyar'ı sakinleştirmeye çalıştı. Tayyar bir yandan da yayında olduğu gibi "Ya adam olursun ya da ben seni adam ederim" diyordu. "Ne yapacaksın?" dediğimde "Sen görürsün ne yapacağımı, bunun hesabını soracağım" dedi.
Yani hakaret ve tehdit bir aradaydı.

O GÖRÜNTÜLERİ YİĞİT BULUT YOK ETTİRDİ

Olayın devamında yaşananlar daha da ilginç...
Reklam arasında bu kavgaya tanık olanlar, "dava ederseniz şahitlik yaparız" diyorlar. Programın modaratörü Ece Üner de aynısını söylüyor.
Sonrası mı?
Nedim Şener aktarıyor;

"Ece Hanım ve asistanından o saldın görüntülerini rica ettim. Tayyar'ın öfkesi ve tehdidi değil, bundan sonraki gelişmeler beni cidden korkuttu.
Önce var' denilen görüntüler sonra "yok' oldu.
Bir CD geldi, içinde sadece yayınlanan bölümler...
Nedenini sordum, "Kayıttan çıkılmış, o yüzden" denildi.
Bir yönüyle kabul edilebilir açıklamaydı.
Ama sonrası...
Tam bir kabus.

YİĞİT BULUT ECE ÜNER'E BASKI YAPIYOR

Hukuken hakkımı aramak istersem Ece Hanım tanık olacağını söylemişti. Yarım saat sonra asistanı aradı, "Yiğit Bulut. Ece Hanımın tanık olmasını istemiyor. 'Sen moderatörsün, tarafsız kalmalısın' diyor. Çok ciddi tartışma oldu" dedi. Gülümsedim, "Tamam" dedim, telefonu kapattım. Ben moderatörden taraflı olmasını değil, ne gördüyse onu anlatmasını talep etmiştim. Birisi, diğerinin tanıklığına nasıl engel olabilir ki?

ŞAMİL'İN Kİ UNUTULUR DA YİĞİT'İN Kİ...

Tehdit ve hakarete uğradığım bir gerçek. Tayyar öfkeyle bunu yaptı, eminim. Muhasebesini yapıyordur mutlaka. Bir gün gelir onun yaptıklan unutulur ama Habertürk ve Yiğit Bulut'un yaptıkları asla.