Güzin Abla sağduyu çağrısına ne dedi?

Hürriyet gazetesinde annesinin başlattığı Güzin Abla köşesini sürdüren Feyza Algan, okur mektubunu bakın nasıl yanıtladı?

GAZETECİLER.COM - Annesinin ardından Hürriyet'teki Güzin Abla köşesini yazmayı sürdüren Feyza Algan, bugün köşesinde daha önceki bir yazısını eleştiren ve "Topluma ışık tutan biri olarak sağduyulu olmalısınız" diyen okur mektubuna bakın nasıl yanıt verdi.

"Sevgili Feyza Hanım, "Çelik Yürek" rumuzlu okuyucunuza verdiğiniz cevap beni çok şaşırttı."

Beyefendi 49 yaşında ve sözlü. İlk eşinden olan kızına Anneler Günü'nde hediye alması için para veriyor. Çok haklı olarak sözlüsü de buna tepki gösteriyor. Siz ise bu beyefendiye "Bunları kaldıramayacaksa evlenmesin sizinle" diye yanıt veriyorsunuz.

Lütfen okurlarınız kadar samimi ve içten olun. Sizin gibi sağduyulu, Türk örf, adet ve geleneklerini ilke olarak benimsemiş bir hanımefendinin bu yanıtı gerçekten beni hayrette düşürdü."
diyen okur mektubunda Güzin Abla'ya yönelik bir de kişisel eleştiri yapılıyor:

"Eşinden uzun yıllar önce ayrılmış ve bir başkasıyla sözlü bu adamın Anneler Günü için eski eşine hediye almasını doğal karşılayamazsınız.
Sanırım siz yıllar önce babanızın, annenizi ve sizi bırakıp başka bir kadınla evlenmesini sindirememişsiniz. Sizin bir Güzin Abla emanetçisi olarak bu beyefendiye vermeniz gereken cevap bu mu olmalıydı?"

Canan rumuzu ile yazan bu okuruna Güzin Abla şu ilginç yanıtı verdi:

"Canan Hanım, bana haksızlık ediyorsunuz. Ben her zaman her türlü eleştiriye açığım. Ancak yazdıklarımı anlamadan, önyargılı hareket edenlere karşı tepkiliyim. Tıpkı şu anda size olduğum gibi...
Evet, ben evlenip ayrılmış bile olsalar, erkeklerin ilk eşlerinden olan çocuklarını unutup kendi hayatlarına bakmalarına katlanamıyorum."

Feyza Algan'ın kendisini eleştiren okur mektubuna verdiği yanıtın tamamını okuyabilirsiniz.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları