Gürkan Akgüneş

Milliyet

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde geçtiğimiz yıl uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Ovacık Başsavcısı Murat Uzun'un ölümüne göz yumulduğu iddiası bugün Milliyet gazetesinin manşetinden Türkiye gündemine bomba gibi düştü.

Görev yaptığı Tunceli'nin Ovacık ilçesinde geçtiğimiz yıl Eylül ayında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Ovacık Başsavcısı Murat Uzun'un göz göre göre öldüğü iddiasını haberleştiren Gürkan Akgüneş oldu.

Miliyet'in manşetinde yer alan habere göre, MİT'in saldırıdan 27 gün önce, "Tunceli ve ilçelerinde görevli Cumhuriyet savcıları için terör örgütü keşfi tamamladı eylem için talimat bekliyorlar" istihbaratını tüm güvenlik birimlerine iletti ancak kentteki savcılar için hiçbir koruma önlemi alınmadı.

Güvenlik görevlilerinin tek yaptığının telefonla MİT'ten gelen istihbaratı saldırıdan 20 gün önce savcı Uzun'a bildirmek olduğu anlaşıldı.

Haberde İki mülkiye başmüfettişinin hazırladığı araştırma raporunda, “Alınan bu istihbarat bilgisinin Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü’ne bildirildiği, bu bilgilere rağmen can güvenliği tehlike altında olan ilçe hakimi ve Cumhuriyet savcıları için ne lojman içerisinde ne de çevresinde gerekli güvenlik önleminin alınmadığı, bu boşluğu fırsat bilen bölücü terör örgütü mensuplarının gerekli keşif faaliyetlerini tamamladıktan sonra Murat Uzun’u korumasız ve silahsız olmasından faydalanarak herhangi bir güvenlik önlemi olmayan adliye lojmanı girişinde yakın mesafeden başına bir el ateş etmek suretiyle şehit ettikleri” ifadeleri yer aldı.

Akgüneş bu çarpıcı özel haberi ile günün muhabiri oldu.