Günün kahkaha attıran inek yazısı

Hürriyet'in bugünkü köşe yazılarından biri okurlarını kahkahaya boğdu. O kadar matrak bir yazı ki, siyasal eleştirinin nasıl yapılırsa okurun ilgisini daha çok çeker gözler önüne seriyor.

GAZETECİLER.COM - Hürriyet yazarı Cüneyt Ülsever, bugün köşesinde çok ilginç bir yazı yazdı. Televizyon izlerken gördüğü bir haberi okurlarıyla paylaşan Ülsever yazısına da "İnekçe bir yazı..." başlığını koydu.

İşte Ülsever'in okuyanları kahkahaya boğan yazısında kaçan bir Agnus için yazdıkları:

"Geçen akşam evde haberleri izliyorum. Ekranda, sokak ortasında koşan ve insanlar tarafından yakalanmak amacı ile kovalanan bir inek görüntüsü var. İlk bakışta ortada hiçbir acayiplik yok. Beş gün sonra Kurban Bayramı.

"Herhalde, haberi fragman niyetine gösteriyorlar" diye düşündüm.
"Haftaya ekranlarınızda. Tekmili birden!"
Ancak, ineğin yeni ithal edilen bir Angus ineği olduğunu öğrenince haberi daha dikkatli izlemeye başladım.
Bu kez de "Hayvan yabancı, herhalde gelecek haftaya hazırlıyorlar, sokak ortasında taammüden ölüm sahnesine alıştırıyorlar" diye hayal ettim.
"Belki de, fizik kondüsyonunu yükseltmek için antrenman yaptırıyorlar."
Hiçbiri değilmiş, ithalatçısı ekranda açıklıyor:

"Hayvan urganla bağlanmaya alışık değilmiş. İtilip kakılmayı hele hiç sevmezmiş. Bağlamaya kalkınca kaçtı. Meğerse, kendisine nereye gideceğini söyleyince kendiliğinden gidiyormuş.”

Birden aptallaştım kaldım!

Arkadaşları ile nerede buluşacağını bile aklında tutup gidemeyen ben bir ineğin kendisine verilen komutu tebellüğ edip, tıpış tıpış ağılına gidebilmesini kavrayamadım."  


Cüneyt Ülsever'in köşesinin tamamını okumak için tıklayabilirsiniz.