Günün CHP ve türban kulisi Oral Çalışlar'dan!

CHP'nin türbanlı vekiller için mecliste gösterdiği tavır övgülere konu olurken Oral Çalışlar parti içindeki ulusalcı kanadın hamlesini yazdı..

GAZETECİLER.COM
AKP'li bazı kadın vekillerin türbanla meclise girmesi medyada günün konusu olurken CHP'nin mecliste aldığı tutum da övgülere sahne oluyor. Ancak Radikal gazetesi yazarı Oral Çalışlar'ın köşesine taşıdığı CHP kulisi mecliste büyük bir gerilimin eşiğinden dönüldüğünü açığa çıkarttı. CHP'nin türbanlı vekiller için nasıl bir tavır alacağını kararlaştırdığı CHP Meclis grup toplantısında yaşananları paylaşan Çalışlar, parti içindeki ulusalcı kanadın toplantıdaki agresif tutumunu yazdı.

KAMER GENÇ'TEN BİNNAZ TOPRAK'A "SEN DE BAŞINI ÖRT" ÇIKIŞI

Kamer Genç, Dilek Akagün Yılmaz ve Süheyl Batum gibi isimlerin sözkonusu toplantıda meclise türbanlı vekil sokulmaması yönünde bir dayatmada bulunduklarını yazan Çalışlar, CHP'nin yenilikçi kanadındaki Binnaz Toprak ile Kamer Genç arasındaki çarpıcı diyalogları köşesine taşıdı. Çalışlar'ın yazısına göre Kamer Genç, türbanı bir hak olarak gören Binnaz Toprak'a “Sen de başını ört” demiş.

İşte Çalışlar'ın yazısındaki ilgili bölüm:

İstanbul Milletvekili Profesör Dr. Binnaz Toprak, CHP Meclis grup toplantısında ciddi bir itirazda bulundu; bazı kadın milletvekillerinin başörtüsüyle Meclis’e girmelerinin engellenmesi isteğine karşı çıktı. Toprak, bu düşünceyi yıllardır savunuyor. Parti toplantılarında da bu görüşlerini dile getirdiğini biliyoruz.

Binnaz Toprak’ın başörtüsü eleştirisine, en sert tepki, Tunceli Milletvekili Kamer Genç’ten geldi. Genç, “Sen de başını ört” dedi
Grup toplantısında, en dikkat çekici konuşmalardan birisi Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ınkiydi. Yılmaz, CHP’nin bu kadınlara dur demezse çökeceğini iddia ediyor: “AKP gittikçe puan kaybediyor. Bu nedenle can simidi olarak buna sarılıyor. (...) Bugün de oy kaybederiz diye tavır almazsak asıl o zaman oy kaybederiz. Biz kendi tabanımızın tavrını görmezsek CHP çöker. Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Sert bir şekilde tavır almalıyız. Net bir tavır almalıyız.”

Bir diğer dikkat çekici konuşma, Eskişehir Milletvekili Profesör Dr. Süheyl Batum’dan geldi. ‘Din tüccarlığı’ yapıldığını savunan Batum, “CHP görmezden gelemez. Yumuşak karşılayamaz. Bu konudaki konuşma Genel Başkan tarafından yapılmalı. TBMM’nin cumhuriyete meydan okuma yeri olmadığı vurgulanmalı. (…)Konu oy meselesi değildir” diye konuştu.

ORAL ÇALIŞLAR'IN TÜM YAZILARI
İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın Cem Küçük'ten muhalif medyaya milyon dolarlık soru