Gülse Birsel'den Başkanlık çıkışı: Gazeteciler bunu atladı galiba!

Hürriyet yazarı Gülse Birsel, bugünkü yazısında G-20 zirvesini Başbakan Davutoğlu değilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetmesini eleştirdi.

Gülse Birsel G-20 izlenimlerini yazdığı yazısında Erdoğan ve Davutoğlu kıyası yaparken, Başkanlık sistemine zaten geçildiğini ifade etti. Gülse Birsel hala Başkanlık Sistemi tartışmaları yapılan medyaya da gönderme yapmadan geçmedi.

"Evet ülkenin çoğunluğu istemiyor, ama bence geçildi bile başkanlık sistemine! Sadece galiba gazeteciler bu haberi atladı" diyen Gülse Birsel, bir de Erdoğan'ın hayatının anlatıldığı birf yapıldığının haberini verdi.

İşte Gülse Birsel'in Bugünkü Yazısı...

Başkanlığı tartışmayalım artık!

Bence zaten geçtik o başkanlık sistemine!

G-20 zirvesinde fark ettim bunu. Sade vatandaş olarak fotoğraflara bakarken uyandım!
Fotoğrafta Obama'nın yanağından makas alır gibi görünen ve sonra onunla görüşüp ortak açıklama yapan Tayyip Erdoğan.

Putin'le az sonra düello yapacaklarmış gibi görünen neşeli fotoğrafta olan ve fotoğraftan az sonra Rusya lideriyle görüşen Tayyip Erdoğan.

G-20'nin yıldızı diye söz edilen, genç, yakışıklı ve feminist Kanada Başbakanı'yla gülümseyerek el sıkışan ve fikir teatisinde bulunan Tayyip Erdoğan.

Merkel'le, Renzi'yle, Shinzo Abe'yle kısacası bütün liderlerle görüşen, toplantının aynı zamanda ev sahipliğini yapan Tayyip Erdoğan.

G-20 aile fotoğrafında poz veren Tayyip Erdoğan.
G-20'deki konuşması gündem olan Tayyip Erdoğan.
Ve lider eşleriyle kültürel gezilere katılan, eşi Emine Erdoğan.

Başbakan Davutoğlu?

Ha evet, yemek öncesi kokteyli veren Davutoğlu.

Dışarıdan bakan biri, sadece G-20 haberlerini takip eden bir yabancı filan olsam, Sayın Erdoğan'ı ülkenin başkanı, Sayın Davutoğlu'nu ise ne bileyim, turizm bakanı veya Antalya belediye başkanı filan zannederdim.

Onun için, başkanlık olurdu olmazdı şuydu buydu filan, neyini tartışıyoruz ki?
Evet ülkenin çoğunluğu istemiyor, ama bence geçildi bile başkanlık sistemine!

Sadece galiba gazeteciler bu haberi atladı.

ERDOĞAN'IN HAYATI FİLM OLUYOR

Sektörün içinden dedikodu vereyim size! Cumhurbaşkanı, kendi hayatını anlatan bir film serisi için hazırlıkları başlatmış. Şu an sarayda senaristlerle toplantılar yapıp çocukluğundan, gençliğinden anılarını anlatıyormuş. Senaryo bunların üzerine kurgulanacakmış. Başrol oyuncusu belli değil. Birkaç isim düşünülüyormuş ama henüz onlara teklif gitmemiş. Her birinde Erdoğan'ın hayatının farklı bir bölümünün konu edileceği, birkaç filmden oluşan bir seri olacakmış bu. Cumhurbaşkanı detaylarla bizzat ilgileniyormuş.