Gülen'in son açıklamasını nasıl yorumlamalı?

Vatan yazarı Ruşen Çakır "açıklama önemli ama tatminkar değil" diyerek neye işaret etti?

GAZETECİLER.COM - Vatan yazarı Ruşen Çakır,  Gülen hareketine yakınlığıyla bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın internet sitesinde dün yapılan "Gündeme Dair Önemli Açıklamalar" başlıklı açıklamayı köşesinden kısa ama çarpıcı bir şekilde yorumladı.

Köşe yazısında Haşim Kılıç'ın açıklamalarına değinen Çakır, ardından iki paragrafla Gülen Cemaati'nin açıklamasına değindi.  "Eleştiri, itiraz ve diğer yorumlarımı yarınki yazımda kapsamlı bir şekilde yapmayı düşünüyorum." yazan Çakır'ın kısa yorumu Vatan yazı işleri tarafından da manşete taşındı.

İşte Ruşen Çakır'ın  Cemaatin açıklaması başlıklı o yazısı:
"Dün, bu yazıda ele aldığımız konularla doğrudan ilgili önemli bir gelişme oldu: Fethullah Gülen cemaatinin en önde gelen kurumlarından Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı “Gündeme Dair Önemli Açıklamalar” başlığıyla, MİT kriziyle birlikte Cemaat hakkında yapılan yorumlar değerlendirildi; sorulan sorulara cevap verildi.

Yıllardır Cemaat’i yakından izleyen biri olarak, Gülen’in avukatları aracılığıyla veya doğrudan yaptığı açıklamalara çok tanık olmuştum ama Cemaat adına bu tür bir açıklamayla ilk kez karşılaşıyorum.
Gülen hareketi, son dönemde yükselen eleştiri ve suçlamaların ülke içinde ve dışında imajına ciddi zarar verdiğini düşünüyor olmalı ki böyle bir ilke başvurdu. Dolayısıyla bu açıklamayı, Cemaat’e yönelik şeffaflaşma çağrılarına olumlu cevap verileceğinin bir ilk adımı olarak görebiliriz. Bu bakımdan olumlu bir gelişme. Fakat yapılan açıklamalardan tatmin olduğumu söyleyemem.

Eleştiri, itiraz ve diğer yorumlarımı yarınki yazımda kapsamlı bir şekilde yapmayı düşünüyorum."