Gülen'i en iyi marksistler anlar!

Akşam yazarı Serdar Turgut yine ilginç bir Türkiye analizi yaptı ve Gülen Hareketini en iyi marksistlerin anlayacağını ileri sürdü.

Akşam gazetesi eski genel yayın yönetmeni  Serdar Turgut bugünkü köşesinde hem çok ilginç bir Türkiye analizi yaptı, hem de çarşamba günü katıldığı televizyon programında yaşananları yorumladı.

Yazısına "Türkiye'de tüm dünyada yankılarını bulacak ve çağa damgasını vuracak çok önemli bir olay yaşanıyor. Laik insanların beyin ölümü gerçekleşti ve fişin çekilmesi zamanı çoktan geldi." diye başlayan Turgut "Çarşamba akşamı Habertürk kanalında Balçiçek Pamir'in sunduğu karşıt görüş programında bir ara umudumu tamamen kaybetmek üzereydim."dedi.

GÜLEN'İ ANLAMAK TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ MESELESİ

"Bizler cemaat ve Fethullah Gülen'i anlamak ve anlamlandırmamız için uygun lisanı bulmak zorundayız." diyen Turgut yazısını şöyle sürdürdü:  

"Daha da önemlisi onların nasıl konuştuklarını ve ne demek istediklerini, kendilerini nasıl tanımladıklarını doğru anlamamızı sağlayacak kavramları edinmeliyiz.

Bu Türkiye'nin en önemli meselesidir, televizyon programında bunu anlatmaya çalıştım ama gördüm ki bazı insanların bunu başarabilmesi katiyen mümkün olmayacak."

CANLIDA MİKROFONU NEDEN ÇIKARIP ATTI?

Çarşamba akşamı Habertürk'te katıldığı programda bir ara neden umutsuzluğa kapıldığını ve konuşmaktan vazgeçtiğini de şöyle anlattı Turgut:

"Bu durum bir ara umutsuzluğa düşürdü ve hatta o an yakamdaki mikrofonu da çıkarıp fırlatıp attım artık konuşmama gerek yok diye düşündüm.

Ama sonra kendime geldim bir tür insan illa da kendi fişini çekerek beyin ölümünü sonuçlandırmaya ısrarlıysa öyle olsun ne yapalım, bu da bir tür bireysel tercih özgürlüğüdür ama sadece bu benim umutsuzluğa düşmeme yetmemeli.

Türkiye'nin bu aradığım ve yolunu bulmaya çalıştığım diyalog ortamına ve buna uygun rasyonel ve uzlaşmaya hazır insanlar arası iletişim lisanını oluşturmaya büyük ihtiyacı var."

MARKSİSTLER İSLAMCILAR İLE ORTAK DİLİ YAKALAYABİLİR

"Habertürk'teki konuşmamızın bence en önemli yanı, Marksistlerin aslında İslami kesim ile ortak dili bulmaya çok yakın olduklarını tekrar görmeye başlamam oldu." diyen Turgut yazıyı şöyle sürdürdü:

"Marksizmin insanlar arası eşitlik, haksızlığa karşı başkaldırı, sömürüye karşı mücadele, ahlaklı olmak gibi kavramları inançlı inanların rahatlıkla benimseyebilecekleri kavramlardır.

Kendi Marksistlerini öldürmüş ve sindirmiş olan Türkiye, bugünlerde anlamlı bir sol siyaset oluşumu olmamasının bedelini ödüyor.

Çünkü güçlü bir sol olsaydı; cemaat ile konuşma, anlaşma lisanımızı çok daha rahat oluşturabilecektik.

Fırsat henüz kaçmış değil. Kitlesel bir siyasi hareketi var olmasa da Marksist düşünce hala daha çok güçlü ve anlamlı."

Serdar Turgut'un yazısının tamamını okuyabilirsiniz.