Gülen için<font color='#FF0000'> düğmeye Ali Kırca bastı</font>

Ali Kırca, Gülen kasedini yayımlayan kişi olarak, ‘yaptığının arkasında duran’ bir yaklaşım sergiledi

GAZETECİLER.COM - Radikal  yazarı Oral Çalışlar, 28 Şubat sürecinde Fethullah Hoca’ya yönelik linç kapmanyasını hatırlattı. O günlerde de çok konuşulan "düğmeye kim bastı" sorusuna Gülen'in kasedini ATV'de yayınlayan Ali Kırca'nın "Düğmeye ben bastım..." diye yanıt verdiğini hatırlattı.

İşte Oral Çalışlar'ın köşesinde kaleme aldığı o yazıdan çarpıcı bir bölüm:

18 HAZİRAN '99 GECESİ ŞOK GECESİYDİ

"18 Haziran 1999 gecesi, cemaat açısından tam bir şok gecesidir. Fethullah Hoca’nın yıllar önce yaptığı konuşmalardan derlenmiş ve özel olarak düzenlenmiş kaset önce Ali Kırca’nın sunduğu ATV ana haber bülteninde yayımlanmış, ardından Siyaset Meydanı programında aynı konu işlenmişti. Ali Kırca programa başlarken ertesi günkü Sabah gazetesinin manşetini göstermişti: “Maske düştü”. Diğer gazeteler ve TV’ler de bu kaset olayından yola çıkarak kampanyaya katılmışlardı.
"

PEKİ DÜĞMEYE KİM BASTI?

O günlerde sık sık kurulan bir cümle şuydu: “Düğmeye kim bastı?” Bu cümle ile çoğunlukla ‘dönemin egemeni’ olan orduya gönderme yapılıyordu.
Ali Kırca, kaseti yayımlayan kişi olarak, ‘yaptığının arkasında duran’ bir yaklaşım sergiledi. Kendisi, (...) Sabah gazetesinde yayımlanan yazısında şunları söylemişti:

“Son günlerin en can alıcı sorusu şudur: Düğmeye kim bastı? En çok merak edilen, en çok araştırılan, buna karşılık cevabı bulunamayan bu soruya en kestirme yanıtı verebilirim: Ben bastım.

ZAMANLAMA BANA AİTTİR

Eğer geçen hafta konuyla ilgili bir Siyaset Meydanı programı yapmaya karar vermeseydim ve bunun sonucunda bazı kasetler ortaya çıkmasaydı, bütün bu gelişmeler yaşanmayacaktı. Öyleyse ‘Düğmeye ben bastım’.
Zamanlama da bana aittir.

Kasetlerin derin devletin istemiyle yayımlandığı ya da uzun süredir elimizde olduğu ya da daha 40-50 kaset olduğu vb... Biliyorum ki hiçbiri doğru değil bunların...” (23 Haziran 1999, Sabah)