Göktürk, Habertürk'ten cevap hakkını istiyor!

Gülay Göktürk, canlı yayında kendisine atılan iftirayı cevaplamak için yayına bağlanmak için çok uğraşmış ama sonuç alamamış.

GAZETECİLER.COM

Bugün gazetesi yazarı Gülay Göktürk, Habertürk TV'ye önemli bir eleştiri kaleme almış. Göktürk canlı yayında kendisine atılan iftirayı cevaplamak için yayına bağlanmak için çok uğraşmış ama sonuç alamamış.

Basın Kulübü'nde iftira

Cuma akşamı Habertürk'te yayınlanan Basın Kulübü programında iftiraya uğradığımı bir dostumun telefonu sayesinde öğrendim. Programın konuklarından bir emekli general benim Kanaltürk'te katıldığım tartışma programında, orduyla PKK'yı aynı kefeye koyarak karşılaştırma yaptığımı ve "ordunun PKK'dan daha gaddar, daha acımasız olduğunu" söylediğimi iddia etmiş.

Olayı duyar duymaz programa canlı olarak bağlanmaya çalıştım. Bin bir güçlükle reji odasına ulaştım, cevap hakkımın doğduğunu belirttim. Telefonumu alıp mutlaka beni arayıp bağlayacaklarını söylediler. Ama bağlamadılar. İkinci teşebbüsüm de boşa gitti.

Kısacası Habertürk, cevap hakkımı kullandırtmadı.

O yüzden, söz konusu generale buradan cevap vermek durumunda kalıyorum:

Hemen söyleyeyim, bu çok ağır bir itham ve açık bir iftiradır. Kanaltürk'teki programı binlerce kişi izledi. Ben orada PKK'yı orduyla değil, ordu içindeki darbecilerle karşılaştırdım. Çok net olarak, Balyoz Darbe Planı'nı hazırlayanların tıpkı PKK gibi bir terör örgütü olduklarını ama PKK'dan daha vahşi ve acımasız olduklarını söyledim. PKK'nın hiçbir zaman sivil halka yönelik bu kadar geniş kitle katliamları planlamadığını, çünkü kamuoyundaki imajına daha çok dikkat ettiğini belirttim.

Dolayısıyla konuk generalin sözleri açıkça yalandır ve bence kasıtlı bir çarpıtmadır.

Evet, Balyozcuları savunmanın zor olduğunun farkındayım. Bu zorluk onları her türlü tahrifata, yalan ve dolana sarılmak zorunda bırakıyor. Ama yalanlar ortaya çıktıkça da eskisinden de daha zor bir duruma düşüyorlar.

Tabii akıl öğretmek bana düşmez ama bu kadar zorlanacaklarına; kişisel itibarlarını yerlerde süründürmeyi de göze alarak katliam planlayanlarını korumaya çalışacaklarına, bir de gerçeklerin yanında saf tutmayı deneseler?

Temin ediyorum, geceleri çok daha rahat uyurlar.