Gökçek çiğnediği sakızı öyle bir anlattı ki...

TV8'de Okan Bayülgen'in konuğu olan Melih Gökçek, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'ye verdiği sakızlı tepkiyi anlattı...

GAZETECİLER.COM
TV 8'de Okan Bayülge'nin Kraliyet Ailesi'ne konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek gündemdeki Fransa krizine ilginç yorumlar getirdi. Gökçek, Fransız Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'e Türkiye ziyaretinde gösterdiği sakızlı protestoyu da anlattı...

Melih Gökçek, Sarkozy'nin Türkiye'de bulunduğu esnada da Başbakan'ın karşısında "ayak ayak üstüne atışını" göstererek tavırlarının rahatsızlık verici olduğunu hatırlattı. Gökçek'in Sarkozy'nin bacak bacak üstüne atışını" canlandırması ise ekran başındakilerin tebessüm etmesine neden oldu. Gökçek, Sarkozy'nin bacak bacak üstüne atış şeklini gösterdikten sonra "böyle bacak bacak üstüne atılır mı, ayıp yahu" dedi.

SARKOZY'İ NEDEN SAKIZ ÇİĞNEYEREK UĞURLADI?

Gökçek, Sarkozy'nin Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül'e sakız çiğneyerek saygısızlık ettiğini savunarak kendisinin de insani olarak bu durumdan rahatsız olduğu için Fransa Cumhurbaşkanı'na tepki verme gereği hissettiğini ve onu sakız çiğneyerek uğurladığını böylece misilleme hakkını kullandığını söyledi.

Sarkozy Daha önce Türk mevsimi etkinlikleri çerçevesinde katıldığı bir sergi açılışı sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül karşısında sakız çiğnemişti. Sarkozy, ilk önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ardından Başbakan Erdoğan'ı ziyaret etmiş, 6 saatlik Türkiye ziyareti sonrasında ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından yine "sakızla" uğurlanmıştı.