Gerçek Hayat'ın 10. yılında değişime devam!

Haftalık haber dergisi olarak yayıncılıkta on yılını dolduran Gerçek Hayat’ta değişim devam ediyor.

Haftalık haber dergisi olarak yayıncılıkta on yılını dolduran Gerçek Hayat’ta değişim devam ediyor.

Ali Ayçil

Haftalık haber dergisi olarak yayıncılıkta on yılını dolduran Gerçek Hayat’ta değişim devam ediyor.

Son iki yıldır yaptığı ataklarla haftalık haber dergiciliğinde oldukça iddialı olduğunu gösteren Gerçek Hayat hem tiraj olarak hem nitelik olarak yayıncılık çıtasını yükseltmeye devam ediyor.

Derginin yeniliklerinden birisi de editörlüğe getirilen şair Ali Ayçil…

Arastanın son çırağı Ali Ayçil, Mostar dergisinde iyi işlere imza atmış, dergiyi ülkenin kültür gündemine sokmayı başarmıştı. Gerçek Hayat’ın kapak manşetlerinde bu şairane ironiyi görmemek mümkün mü? 

Ayrıca düzenli olarak bir yazı ile Gerçek Hayat okurlarını selamlıyor. Tefrika adlı köşesinde; ben diyeyim bir öykünün siz deyin romanın, parçalarını okuyoruz.

Hüsrev Hatemi

Şiirleri ve denemeleri ile tanıdığımız çelebi doktorumuz Hüsrev Hatemi haftalık yazıları ile Gerçek Hayat’ta yazmaya başladı mesela.

Sadece bu mu?

Kunduz Dersleri adlı şiir kitabının ardından kaybolan –arada bir dergilerde görünen, Atakan Yavuz düzenli olarak Gerçek Hayat’ta yazmaya başlayan diğer bir isim.

Mesela bu hafta Ezra Pound’dan selam getirmiş okurlara: Ezra Pound iyi günler diler!

Sibel Eraslan, Nihat Nasır, Reşat Petek, Yusuf Armağan, İbrahim Paşalı, Ahmet Fadıl gibi usta kalemler köşeleriyle devam ediyor yazmaya.

 Mevlana İdris

Mevlana İdris, teneffüs’e çıkarmaya devam ediyor yorgun zihinlerimizi.

Asım Gültekin, beyaz haberler vermeye devam ediyor. 

Başarılı haber editörü Gülcan Tezcan ilginç ve doyurucu dosyalarla iyi iş çıkartıyor. Ayrıca kültür-sanat sayfası bir haftanın nabzını tutarak kitaplardan, dergilerden, albümlerden, filmlerden söz etmeye devam ediyor.

Son olarak; Gerçek Hayat, bir de kapak tasarımına el atsa fena olmayacak. Oldukça sade, içerikten haber vermeyen, tek görsel üzerine giydirilmiş manşet ile soluk duruyor biraz.

Her Cuma çıkan Gerçek Hayat, gerçek hayatta neler oluyor, diyenler için birebir.

Dünya Bizim