General, Habertürk'te saatlerce Taraf'ı bekledi!

Yiğit Bulut Balyoz planında başrolü oynayan emekli generali saatlerce Taraf'tan yanıt gelecek diye bekletti. Ama umduğu olmadı.

GAZETECİLER.COM

Habertürk ekranları son 7 saattir generallere emanet. Taraf gazetesinin gündeme bomba gibi düşen haberi tartışılmaya devam ediyor. Balyoz Darbe Planı'nda imzası olduğu iddia edilen emekli Or General Çetin Doğan, Habertürk ekranlarında iddiaları yanıtladı.

Ancak program biterken Yiğit Bulut, iddiaların sahibi Taraf Gazetesi'ne bir çağrı yaptı. Bulut iddiaların muhattabı emekli general Çetin Doğan ile iddianın sahibi Taraf'ı canlı yayında konuyu tartışmaya davet etti. Bulut defalarca Habertürk'ün canlı yayın aracının Taraf'ın Kadıköy'deki merkezine çok yakınına konumlandığını ve haber beklediğini ifade etti. Balyoz planı haberine imza atan isimlerden muhabir Mehmet Baransu'yla temasa geçtiklerini söyleyen Bulut, 'çocuğu rahatsız olduğu için kendisine şu anda ulaşamıyoruz' dedi.

Taraf'a yaptığı çağrılar yanıtsız kalınca Bulut da son günlerin en çok ses getirecek tartışmayı ıskalamış oldu.

Bunun üzerine tekrar konuğu Çetin Doğan'a dönen Bulut bir kaç saat önce sorduğu soruları tekrarlamak zorunda kaldı.

GENERAL'DEN TARAF'A TEHDİT GİBİ SÖZLER! 'BUNUN ALTINDA EZİLECEKLER, KAHROLACAKLAR!'

Yiğit Bulut: Şimdi gelen bir habere göre içinde Lale Mansur'un da bulunduğu bir grup sanatçı savcılığa giderek darbe girişimiyle ilgili suç duyurusunda bulundu. Evet sayın Doğan ne diyorsunuz tüm bu gelişmelere.

Çetin Doğan: Şahsımda TSK'ya karşı bir saldırı var. O nedenle buradayım. Sanatçıların yaptığı suç duyurusuna gelince... Türkiye'de demokrat olmanın gereği olarak orduya karşı olmak zaten. Yalnız bu sefer orduyu emelleri önünde engel olarak görenler benim gibi 70 lik bir ihtiyarı sahneye çıkmak zorunda bıraktılar.

Söz konusu planlamada cami bombalamak falan yoktur. Bu CD'lerde benim söylediğim sözler varsa bunların arkasında dururum zaten. Ben meşru olmayan hiç bir sözüm, davranışım olamaz. O günün şartları arasında hazırlıklı olunması gereltiğini söylemişimdir. Ki ben bunları resmi kaytılar altında da önermişim.

Bunun altında ezilecekler, bunun altında kahrolacaklar.

[photos]

ÇETİN DOĞAN: ERGENEKON SAVCILARINA KIRGINIM!

Yiğit Bulut: Savcılık ifadenizi almak isterse ne yaparsınız

Çetin Doğan: Gereğini yaparım

Yiğit Bulut: Peki siz gidip ifade verir misiniz?

Çetin Doğan: Ben Ergenekon savcılarına kırgınım. Aynı gazetenin yine Taraf'ın haberini gerçep adledip dava açtılar daha önce.

Yiğit Bulut: Benim sizden son 7 saatlik intibam siz derbeci biri değilsiniz. Amerika'daki döviz kurlarını bile konuştuk sizle. Şunu söyleyebilir misiniz? Arkadaşlarınızla birlikte AKP hükümetini devirme planları yaptınız mı?

Çetin Doğan: Hayır kesinlikle böyle bir şey olmamıştır. Ben kendim şahsen darbeye karşı olduğumu rahatlıkla söylüyorum.

GENERAL ÇETİN ALTAN OKURU ÇIKTI!

(Çetin Doğan çok ilginç bir anektod da aktardı. Eskiden arkadaşlarıyla birlikte en çok okuduğu yazarın Çetin Altan olduğunu söyleyen Doğan, Altan ailesinin bu durumuna üzüldüğünü belirtti. Balyoz Darbe Planı iddiasını haber yapan Taraf gazetesinin yayın yönetmeni olan Ahmet Altan, Çetin Altan'ın oğlu. Haliyle durum hayli ironik.)

Çetin Doğan: Çetin Altan'ı okurduk. En çok okuduğumuz yazardı. Ben hüzün duyuyorum. 'Gerdek, darbe kansız olmak' diye yazmıştı. O zaman da çok düşündürmüştü. Bakın şimdi nerden nereye geldik. Ben hüzün duyuyorum açıkçası.