'Gel de yazma' dedi yine Hürriyet'e çaktı

Fehmi Koru Yeni Şafak'ta neden Hürriyet üzerine yazma gereği duyduğunu yazdı. İşte Yeni Şafak yazarının o köşesi...

GAZETECİLER.COM - Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru'nun Taha Kıvanç ismiyle yazdığı bugünkü köşe yazısında Hürriyet gazetesi ile ilgili olarak "Eski kaptan ve başyazar sağolsunlar, sayelerinde ben daha çoook Hürriyet yazısı yazarım..." diyor.

İşte Fehmi Koru'nun Gel de yazma birader başlıklı yazısından ilginç bir bölüm:

"Neden hep Hürriyet ve yazarları, neden sözgelimi Sabah ve yazarları değil?" diye soranlar ara sıra olsa da çıkıyor; hepsine verdiğim toptan cevap şu: "Başka gazeteler ve o gazetelerde yazanlar var elbette, ancak bol malzeme sağlamakta Hürriyet yazarlarının eline kimse su dökemez..."

Yakın zamana kadar Hürriyet'in kaptan köşkünde oturan yazar, koltuğundan olmayı bana bağladığı için, Bremen mızıkacıları konumundaki çete elemanlarıyla birlikte, "Patronuma 'Onu at, beni al' diye diye beni koltuğumdan etti, gammaz bu" diye üzerime geliyordu. Yalanlayıp patronunu tanık gösterince, bu defa, "Söylemedi, ama yazdı" demeye başladı.

Bir başka gazetenin yazarına yöneltilecek en garip itham bu. Ben ne yazarsam yazarım, patronun benden etkileniyorsa, sen git derdine yan...

Dün verdiğim örnek 'gammaz' sözcüğünü ulu orta kullanan eski kaptanın yüzündeki makyajın akmasına yol açtı. Meğer beni 'gammaz' diye yaftalamaya kalkışanın kendisi 'gammaz' değil miymiş? Hürriyet haber kadrosunun en bilinen isimlerinden Ersin Kalkan'ı yeni yayın yönetmenine gammazlayıp patronun işten atmasını sağlamış...

Ne için? Gerçekleri eğip bükmediği için...

Fehmi Koru'nun yazısının devamını okuyabilirsiniz.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları