Gazeteciyi utandıran karşı atak!

Akşam gazetesi yazarı Özlem Akarsu Çelik bugün gazetesinde Silivri izlenimlerini yazdı. Ergenekon davasından aktardıklarından daha ilginci ise davayı izlemeye götüren süreç.

GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Özlem Akarsu Çelik, yaptığı ilginç röportajlarla adından söz ettiren bir isim. Önce Referandum sürecinin hemen ertesinde Öcalan'a yolladığı sorular ve aldığı yanıtlar ile gündeme geldi. Ardından Emin Çölaşan ve Bekir Coşkun'u buluşturup iki isimle birlikte röportaj yaptı. Bugün ise gazetesinde ilginç bir "Silivri izlenimleri" yazısı kaleme aldı.

İzlenimlerden daha ilginç olan ise Silivri'ye, Ergenekon davalarını izlemek için gitme nedeni. Kendisini Silivri'ye götüren süreci şöyle anlatıyor Akşam yazarı:

"Birkaç ay önce kalabalık bir grup arkadaş, bir dostumuzun evinde yemekteydik.  O akşam tanıştım Gülşen Hanım'la...

BANKACI GÜLŞEN HANIM

Yüzünden eksik olmayan gülümsemesine rağmen sıkıntılı olduğu anlaşılıyordu. Ne iş yapıyorsunuz diye sorduğumda, 'Bankacıyım' demişti sadece. Yenildi, içildi... İlerleyen saatlerde sohbetlere şarkılar, türküler eşlik etti...

(...) Saat geç oldu, kalkma vakti geldi... Gülşen Hanım mantosunu giyerken çantasından bir kitap ayracı düştü. Eğildim yerden aldım... O da ne?

Aile fotoğraflarından oluşan kolajla süslü bir ayraç... Üzerinde de
'Çiçeğimiz, yeni yıla hep birlikte gireceğiz!' yazıyordu. Aile fotoğrafındaki adam Albay Dursun Çiçek'in ta kendisiydi!

MEĞER DURSUN ÇİÇEK'İN EŞİYMİŞ...

Şaşkınlığımı gören Gülşen Hanım gülerek
'Ben Dursun Çiçek'in eşiyim Özlem Hanım' dedi.

(...) Kafam epey karışmıştı. Gazetecilik refleksiyle sorular sormaya başlayınca Gülşen Hanım karşı atağa geçti ve beni utandırdı...
'Ancak emekli olunca konuşabilirim. Bana soru soracağınıza Silivri'deki duruşmaları izlesenize!'

Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 7 sanıklı davanın 16'ncı duruşmasına gitme nedenim bu sözlerdir."

Özlem Akarsu Çelik
'in bugün gazetesinde yazdığı Silivri İzlenimlerini okuyabilirsiniz.