Gazetecilik değil, Ergenekon dayanışması!

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay için dayanışma toplantısı düzenlendi. Bugün yazarı Hakan Aygün, bu toplantıyı değerlendirdi.

Bugün yazarı Hakan Aygün parmaklarını Mustafa Balbay için düzenlenen dayanışam toplantısı için çalıştırıyor.. Bu toplantıyı Cumhuriyet gazetesi şu cümlelerle özetledi:
 
"Tarihi günde gazetemiz yazarlarının yanı sıra Hürriyet, Milliyet, Sabah, Vatan, Radikal, Güneş, Yeniçağ, Posta, CNN Türk, Show TV, Kanal D, ART, ve Skytürk TV gibi BASININ FARKLI RENKLERİNDEN onlarca yazar, 'Balbay için Balbay'ın okurlarıyla' buluştu."

"Balbay için gazeteci dayanışması düzenliyorsunuz. Ama Star Gazetesi'nden, Yeni Şafak'tan, Zaman'dan, Türkiye'den, Bugün'den vs.vs. tek kişi yok." diyen Bugün yazarı "Kusura bakamayın ama sizinki gazeteci değil Ergenkon dayanışması olmuş" diye de ekliyor..

Aygün bugün köşesinde Mehmet Bekaroğlu'nun Ergenekon'la ilgili iddilarına da değinmeden geçmiyor..

-(...)

Ergenekon'da yeni gözaltılar kimler olacak?

İddianın sahibi, Saadet'in İstanbul adayı sevgili Mehmet Bekaroğlu:

"Seçime 3 gün kala, çok ünlü gazeteciler ve yeni isimler Ergenekon'dan içeri alınacak."

Tabii, Bekaroğlu'nun anlatmak istediği şu:

"AKP, ekonomide falan çöktüğünden, yerel seçimleri Ergenekon kozuyla kazanmak istiyor."

Kimse kusura bakmasın da, ben nasıl 27 Nisan bildirisinin AKP'ye seçim kazandırdığına inanmıyorsam, Ergenekon sayesinde seçim kazanma hesapları yapıldığına da inanmıyorum.

Seçmenin ezici çoğunluğu, siyasi tartışmaların çok uzağındaÖ Karnını doyurana, hizmet getirene, liderin güvenilirliğine ve kendi sosyo-kültürel değerlerine yakınlığına bakıyor. Bütün bunlardan olumlu not verirse de, haklı-haksız tüm siyasi tartışmalarda (çoğu kez de bilinçsiz olarak) sevdiği liderin-partinin arkasında duruyor.

Yoksa, Erdoğan'ın "işsizliğe çözüm vardı da biz mi bulamadık" lafını neden binlerce işsiz ayakta alkışlasın?

Bu yüzden Ergenekon'da yeni çarpıcı gözaltılar olması, AKP'nin işine yarar yaramasına da, sandıkta yaramaz. Tam tersi AKP yeni gözaltılardan dolaylı olarak çok büyük zararlar görür.

Düşünsenize, Bekaroğlu'nun kastettiği yeni gözaltılar kimler olacak?

Çevik Bir mi? Erol Özkasnak mı? Güven Erkaya mı? Hüseyin Kıvrıkoğlu mu? İsmail Hakkı Karadayı mı?

Ertuğrul Özkök mü, Zafer Mutlu mu? Tekrardan İlhan Selçuk mu?

Tansu Çiller mi? Mesut Yılmaz mı?

Süleyman Demirel mi? Ahmet Necdet Sezer mi?

Dün bir arkadaşım, "Yok daha neler, Demirel eski cumhurbaşkanı" diyordu. Ama "eski cumhurbaşkanlarını" ve medya yöneticilerini bir yana koyarsak, en başta saydığım komutanlara uzanılma ihtimali hiç de zayıf görünmüyor.

Sahi kimler gözaltına alınacak dersiniz?