Gazeteciler 'v'AKİT'i ekranda topa tuttu

Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge'de enine boyuna bir Vakit gazetesi tartışması yaşandı. Gazeteciler Vakit'i topa tuttu...

GAZETECİLER.COM
CNN Türk ekranları hararetli bir Vakit (Yeni Akit) tartışmasına sahne oldu. Ahmet Hakan'ın modere ettiği Tarafsız Bölge, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel yayın yönetmenleriyle yaptığı toplantıyı konuştu. Toplantıya davet edilmeyen eski adıyla 'Vakit', yeni adıyla 'Akit' gazetesi tartışmaya damgasını vurdu.

Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş, Ayşenur Arslan ve Fikri Akyüz'ün katıldığı programda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbulda medya ile yaptığı özel toplantı mercek altına alındı. Fikri Akyüz, toplantıya davet edilmeyen bir gazete olduğunu söyleyerek Akit polemiğini başlattı. Akyüz, Başbakan Erdoğan'ın son medya toplantısına Sözcü dahil bütün gazeteleri çağırdığını hatırlatarak Kılıçdaroğlu'nun Akit'i davet etmemesini eleştirdi. Akyüz, içeriğine bakılmaksızın davet edilmesi gerektiğini söyledi.

Ahmet Hakan, Aslı Aydıntaşbaş ve Ayşenur Arslan ise Akit'in Vakit'den devraldığı yayın politikasını topa tuttu. Aydıntaşbaş, Akit'in anti semitik ve Alevi düşmanı bir çizgiye oturduğunu söyleyerek 'vicdanları rahatsız eden yayınlar yaptılar' dedi. Ahmet Hakan ise, Kılıçdaroğlu'nun sadece Akit'e ambargo koymasının da bir nedeni olduğunu, Akit'in normal bir gazete muamelesini haketmediğini söyledi. Ayşenur Arslan ise Akit'in belli bir ideolojik yapıya dayandığını, kadına ve kişisel haklara saldırı yönünde yayın yaptığını söyledi.

İşte o anlar: