Gazeteciler Aşkı Memnu için birbirine girdi!

Yiğit Bluut'un hazırlayıp sunduğu Sansürsüz gündemin öne çıkan konularını tartıştı. Ama programdaki Aşk-ı Memnu polemiği görülmeye değerdi.

GAZETECİLER.COM
Habertürk ekranlarında Yiğit Bulut'un hazırlayıp sunduğu Sansürsüz gündemin öne çıkan konularını tartıştı. Ama programdaki Aşk-ı Memnu polemiği görülmeye değerdi.
Programa katılan dört yazardan üçü (Karaca, Bulaç, Ülsever) türbana özgürlükten yana iken, Ali Sirmen ise türbanın siyasi simge olduğu konusunda ısrarcı...
Yani "yasak"tan yana...
Aşk-ı Memnu gibi yarı pornografik ve birinci zaman diliminde yayınlanan TV dizilerine ise Karaca ve Bulaç karşı, Ülsever ile Sirmen, yayınlanmalarının çağdaşlık olduğu görüşünde...
Yani...
İki taraftan da "tam özgürlük" isteyen yok...

A.B.O


Gazete Habertürk'ten Nihal Bengisu Karaca, Zaman gazetesinden Ali Bulaç, Hürriyet gazetesinden Cüneyt Ülsever ve Cumhuriyet gazetesinden ise Ali Sirmen'in katıldığı program muhafazakarlığı ve modernlik kavramlarını tartıştı. 'Kayseri'de içki içilemiyor' artık denirken bir yandan 'diziler toplum ahlakını bozuyor' dendi. Yani bir taraf daha fazla özgürlük isterken bir taraf daha muhafazakar bir toplum istedi.

Toplumun kültürel ve ahlaki reflekslerindeki kirlenmenin en popüler konusu olan Aşk-ı Memnu programda şiddetli tartışmalara neden oldu. Nihal Bengisu ve Ali Bulaç diziye şiddetle karşı çıkarken Sirmen ve Ülsever ise bu tepkinin bir sansür sebebi olarak 'sakıncalı' bulunmasına karşı çıktı.

İŞTE SANSÜRSÜZDE AŞK-I MEMNU TARTIŞMASI