Gazeteci Dink'in katili yalnız değilmiş!

"Unutmayın bugün Ergenekon örgütünden tutuklanan Nedim Şener tam da bu davanın ısrarlı takipçisi olduğu için içeriye alındığını haykırıyor."

GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Serdar Akinan, köşesinde Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davanın son duruşmasında olan biteni anlattı.

"Dink Ailesi'nin avukatı Fethiye Çetin, 'TİB tarafından gönderilen 6 bin 235 görüşme ve 9 bin 300 numaranın yer aldığı kayıtlarda, mahkemenizde yargılanmakta olan sanıklarla irtibatlı herhangi bir kişinin olmadığı bilgisi doğru değildir. Dosyamız sanıklarından Mustafa Öztürk ve Sahil Hacısalihoğlu ile doğrudan irtibatlı olan ve çok sayıda görüşme yaptığı tespit edilen numaraların olay günü ve saatinde olay yerinde olduğu, olay günü bazı görüşmeler yaptıkları tespit edilmiştir.' dedi. Bunca zamandır TİB kayıtları diye yırtınanların haklılığı kanıtlandı.

Avukat Çetin, 'Olay günü bölgede bulunan 5 kişinin veya numaranın sanıklarla doğrudan irtibatlı olduğu ve olay gününden önce değişik tarihlerde değişik kereler görüşme yaptıkları ortaya çıkmıştır' dedi. Bu davanın seyrine dair bugüne kadar ortaya çıkan en önemli delillerden biri... Ve bu gerçeği ortaya çıkaran avukatlar, çok yalın bir gerçeğin altını çizdiler:

'Bu kayıtlara ulaşmamızın çok zaman aldığı ve zor olduğu gerçeğiyle İstanbul Emniyeti'nin bu kayıtlardan hiçbir veriye ulaşamadığı şeklindeki açıklamasını birlikte değerlendirdiğimizde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yargı makamlarını yanıltma, delil karartma, maddi gerçeğin ortaya çıkmasını engelleme yönündeki tutumunu ısrarla sürdürdüğünü not etmek gerekir.'

Akinan bunları yazdıktan sonra ilginç bir ayrıntıya daha dikkat çekti:

"Unutmayın bugün Ergenekon örgütünden tutuklanan Nedim Şener tam da bu davanın ısrarlı takipçisi olduğu için içeriye alındığını haykırıyor. Nedim'in Hrant Dink cinayetine ilişkin tezlerini karalayan birileri şimdi susmuş, olan biteni izliyor."