Gazatecilik işte bu! Zaman'ın yaptığı...

Muhalefet adı altında "sürekli kara bulutların başımız üstünde dolaştırıldığı" bir medya anlayışının yanında........

İşte bu be abiii…
İşte bu be abla…
Gazetecilik(!) işte bu…
Zaman’ın yaptığı yani…
Kendin övemiyorsan övenini bul…
Kendin dövemiyorsan dövenini bul…
Kendin sövemiyorsan sövenini bul…
ZAMAN ve yakışıklı genel yayın yönetmeni bu üçünü de kolaylıkla bulabiliyor…
Elinin altında muhaliflere pek bi güzel söven yazarları var…
Elinin altında muhalifleri pek bi güzel döven muhabirleri var…
Ve…
Siyasal iktidarın başarılarını ön plâna çıkarabilmek için Türkiye’yi övecek yabancı-yerli refikleri var elinin altında…
Bu sefer “övgü” faslı ön plânda…
Şaka bir yana “kandan gözün gözü görmediği”…
Muhalefet adı altında "sürekli kara bulutların başımız üstünde dolaştırıldığı" bir medya anlayışının yanında böyle "pembe" haberlere de öyle çok ihtiyacımız var ki…
“Bu tatlı haberi görmezden gelenler utansın” deyip manşet haberin başlığına geçelim:
The Economist: Türkiye, yükselen bir küresel güç
Haber şöyle devam ediyor.
 
İngiliz The Economist dergisi, bu haftaki sayısında Türkiye'nin dış politikasına geniş yer ayırdı. Türkiye'nin dışarıdaki gücü için "babalarından kalma rüya" tabirini kullanan dergi, Ankara'nın Arap dünyası, İsrail, İran, Amerika ve Avrupa ülkeleriyle iyi ilişkiler içinde olduğunun altını çizdi. The Economist, Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Türkiye için kullandığı "dünyanın yükselen yeni küresel gücü" tabirine dikkat çekti.
İran'daki seçimlerin hemen ardından Türkiye'nin Mahmud Ahmedinejad'ı kutlayan ilk ülkelerden biri olduğunu vurgulayan derginin haberinde, bunun, Türkiye'nin bazı kesimlerce batı dünyasına sırtını döndüğüne yönelik bir işaret olarak algılandığını yazdı.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, "İnsanlar sadece olayların bir yanını görüyor" sözlerine dikkat çeken The Economist, şu yorumu kullandı: "Türkiye'nin İran ile olan iyi ilişkileri, Batı dünyasının da işine yarıyor. Örneğin İngiltere'nin Tahran Büyükelçiliği'nde gö altına alınan İngiliz diplomatların serbest bırakılmasındaa Türkiye'nin payı büyüktü. Bunun yanı sıra Amerikalı askerler tarafından 2007 yılında Irak'ta yakalanan 5 İranlı diplomatın da serbest bırakılmasında da Türkiye'nin payı yine büyük"