Flaş! Hürriyet'de yılın bombası patladı

Ve Ertuğrul Özkök gidiyor... Hem de 2010'un hemen başında... Yerine de Enis Berberoğlu geliyor...

GAZETECİLER.COM - Hürriyet gazetesinde beklenen oldu. 20 yıldır Doğan grubunun amiral gemisini yöneten Ertuğrul Özkök, 2009 yılıyla birlikte genel yayın yönetmenliğini noktaladı. Özkök'ün yerine de Enis Berberoğlu geldi. Devir teslim töreni ise gazeteciler.com'un duyurduğu gibi 2 Ocak 2010'da olacak...

ENİS BERBEROĞLU YENİ KAPTAN

Ertuğrul Özkök'ün yerine Enis Berberoğlu oturacak. 2 Ocak'daki devir teslim töreni ile Hürriyet'de yeni bir dönem başlayacak.

Enis Berberoğlu'ndan boşalacak Ankara temsilciliğine ise Metehan Demir getirilecek...
 

Ertuğrul Özkök, bu sabah tüm bölüm şeflerini toplantıya çağırdı. Saat 11.30'da yaptığı toplantıda "2 ocak 2010 itibariyle genel yayın yönetmenliğinden ayrılıyorum" açıklamasını yaptı.

İSTİFA KARARI NASIL GELDİ?

Özkök istifa kararını geçtiğimiz hafta cumartesi günü verdi. Aydın Doğan ile biraraya geldi ve bu görüşmeden sonra da istifaya karar kıldı. Özkök toplantıda arkadaşlarına şunları söyledi; 
"O gece ilk defa 7 saat uyudum. 20 yılda gerçekten çok yoruldum. Üç yıl öncesine kadar 7 gün çalışıyordum. Buna kimse inanamıyordu. Son 3 yıldır da 6 gün çalışıyorum.yoruldum" . 

BU RUHU HİÇ KAYBETMEYİN

Ertuğrul Özkök, aynı binada çalışacağını, köşe yazarı olarak grupta kaldığını arkadaşlarına anlatırken Hürriyet geleneği hakkında da konuştu.

Zaman zaman çalışma stresi yüzünden sinirlerin gerilmiş olduğunu ancak gruplaşmaların yaşanmadığını söyleyen Özkök, "Hürriyet'teki gelenek benim için çok önemliydi. Arkadaş ruhu burada en üst seviyede.

Mesela Ayça Aktan dalmaya başladığım dediği zaman çok sevinmiştim. Fikret Ercan, tenise başladığım dediğinde de çok sevinmiştim. Paylaşmalar önemliydi. Size tavsiyem bu ruhu hiç kaybetmeyin. Aynı heyecanla işinizi iyi yapın. Enis Berberoğlu'nu hepiniz tanıyorsunuz. Daha altı ay önce bu kattaydı. Bu işi çok iyi yapacağına inanıyorum."