Fethullah Gülen neden WSJ'ye konuştu?

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Gülen'in kritik dönemlerde neden Wall Street Journal'ı tercih ettiğini sorguladı.

Selvi, AK Parti'yi cezalandırmaya kafay koyan Yahudi lobisinin Gülen hareketini kullanarak, MİT operasyonu ve 17 Aralık darbe girişimi ile bunu gerçekleştirmeye çalıştığı yönündeki iddiayı köşesinde dillendirdi.

Fethullah Gülen'in Yahudi lobisinin etkili olduğu Wall Street Journal'ı (WSJ) tercih etmesi, Yeni Şafak gazetesi Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi'nin gündemindeydi. CHP'ye sıcak mesajlar veren Gülen'in sözleri yankı uyandırdı.

17 Aralık sürecinin en kritik günlerinde gelen bu röportajın zamanlaması kadar Gülen'in konuştuğu gazete de ön plana çıktı. Hükümete yakın yazarlardan Selvi, bugünkü köşesinde "Hocaefendi'nin Wall Street Journal tercihi kime mesaj?" diye sordu.

Mavi Marmara sonrasını, WSJ'nin Türkiye karşıtı yayınlarını hatılatan demeç verdiğini Selvi, yazısına şöyle devam etti.

28 MEDYA KURULUŞU TALEPTE BULUNMASINA RAĞMEN

(...)Hocaefendi bunu kime söylüyordu? Yahudi cemaatinin sesi olan Wall Street Journal'e.

Mavi Marmara olayından bu yana İsrail ve ABD içindeki etkin Yahudi Cemaati, AK Parti'yi cezalandırmayı kafaya koydu. Gülen hareketi, MİT operasyonu ve 17 Aralık darbe girişimi ile bunu gerçekleştirmeye çalışıyor şeklinde bir iddia söz konusu.

Hocaefendi'nin 28 medya kuruluşu talepte bulunmasına rağmen Yahudi sermayesinin en etkili yayın organı olan WSJ'yi tercih etmesi bu iddiaları güçlendiriyor.

Hocaefendi, 9 insanımızın İsrail askerleri tarafından şehit edildiği Mavi Marmara olayları sırasında da Wall Street Journal'a konuşmuştu.

Tam da İsrail'in arzu ettiği şekilde.

Tüm dünyanın İsrail vahşetini kınadığı bir sırada Hocaefendi, şehit edilen Müslümanlardan yana değil, Müslümanları katleden İsrail'den yana tavır koymuştu. Yüreğimizi yakan, utançtan başımızı yere eğdiren o açıklamasında Hocaefendi, katile destek verip, 'İsrail'in onayı olmadan hareket etmek, otoriteye başkaldırıdır' demişti. Hocaefendi bu sözleriyle, İsrail saldırısı başladığı sırada, 'Şahadet şerbetine son saatler. Var mı daha güzel şey? Varsa o da sadece annemdir' diye yazan Furkan'ımızın ruhunu muazzep etmişti.

WSJ PROVOKATİF YAYINLARIYLA ORADA ÖN PLANA ÇIKTI

Hocaefendi'nin Wall Street Journal sevdası nereden geliyor?

Türkiye'nin başı nerede belaya girdiyse, WSJ provokatif yayınlarıyla orada ön plana çıktı.

7 Şubat MİT operasyonunun Amiral gemisiydi, Gezi olaylarının ise kara propaganda aracı."

Abdülkadir Selvi tüm yazıları

İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Salih Tuna: Ne yapmalı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın Cem Küçük'ten muhalif medyaya milyon dolarlık soru