Fehmi Koru'dan Yeni Şafak itirafı

Yeni Şafak'tan ayrıldıktan 2 ay sonra eski gazetesi Zaman'a geri dönen Fehmi Koru, NTV'den Banu Güven'e açıklamalarda bulundu.

GAZETECİLER.COM
NTV'de Banu Güven'in sunduğu Artı programına katılan Fehmi Koru, hem Zaman'daki ilk yazısında anlattıklarını hem de kendisi hakkında merak edilenleri anlattı.

Koru özellikle Yeni Şafak gazetesinden ayrılış sürecine dair çarpıcı açıklamalar yaparken olayın merak edilen boyutlarını da anlattı.

"YENİ ŞAFAK'TAN KOPARTILMA SÜRECİ NASIL OLDU ANLAMADIM"

Koru, Yeni Şafak’tan ayrılış nedenini hâlâ bilemediğini söyledi. Koru "Gazetede birden bazı konular konuşulmaya başlandı ve nedenini şu an bile çözemediğim şekilde Yeni Şafak’tan koparıldım.. Yeni Şafak yönetiminden hakkımdaki iftiralara yanıt vermesini istedim ama herhangi bir adım atılmayınca aldım şapkamı ayrıldım. Erdoğan ile Gül arasındaki bir çatışmanın kurbanı olmuş olabilir miyim? Bu sorunun yanıtı bence hayır. Çünkü ikisi arasında böyle bir çatışma yok. İkincisi ben ve bulunduğum konum nedeniyle böyle bir durumun tarafı değilim."

"YUVAYA DÖNDÜM"

Zaman gazetesinde yazmaya başlamasının bir tür geri dönüş olduğunu belirten Koru programda ŞÖYLE KONUŞTU:

 "Zaman gazetesinin ilk Genel Yayın Yönetmeni ve 12 yıl başyazarıydım, geri döndüm. Gazete de, 'Yuvaya dönüş' dedi. Doğrusu da o tabii ki.

Taha Kıvanç ile birlikte döndük. Yüküm ağırdı, 11 yazı yazıyordum. Hem Fehmi Koru hem de Taha Kıvanç olarak burada da yazacağım.

Bu iki ay boyunca yazı yazmadım ama yorumculuğum devam etti. Hayatımı yazı ile şekillendirdiğim için biraz zor oldu ama.

FEHMİ KORU'NUN AÇIKLAMALARINI