Fehmi Koru'dan çarpıcı yorumlar

Öyle bir manşet atmıştı ki bugün de dillerde. İstifasıyla o manşet akıllara geldi, çarpıcı yorum Fehmi Koru'dan geldi.

GAZETECİLER.COM - Hürriyet'in Ertuğrul Özkök yönetiminde olduğu dönemde asla unutulmayacak manşet şüphesiz ; 411 EL KAOSA KALKTI manşetiydi...

Fehmi Koru, 24 TV'deki canlı yayında bu manşeti hatırlattı ve şunları söyledi; 

"Bu dehşetengiz bir manşetti. Bu manşeti atanın o gün görevden alınması gerekiyordu. Meslek açısından gerçekten utanılacak manşeti o dönemde görüyoruz."

Fehmi Koru istifayı ise "Fazlaca büyütmeden sessiz sedasız bu geçişi sağlamaya çalışıyorlar. Zaten uzamış ve çoktan gerçekleşmesi gereken olay bugün gerçekleşti. Özkök bir rekoru tamamladı. 20 yıl görevde kalmış bir isim yok" diye konuştu.

Fehmi Koru'ya göre Ertuğrul Özkök, son 10 yıl içinde çok büyük hatalar yaptı ve hep yanıldı.
"Keşke bu durumlara düşmeden gitseydi" diyen Koru, "Çok büyük bir medya grubunın yayın yönetmeniyken, bugün küçülmeye yüz tutmuş bir yayın grubu içinde o grubun yayın yönetmeni olarak ayrılıyor. Bence bütün bunlar bir başarı değil" diye konuştu.

AB GRUBU BİLE ARTIK GÜVENMİYORDU

Günün manşeti programında istifayı yorumlayan bir diğer isim de Ergun Babahan oldu. Babahan, "411 el kaosa kalktı" manşeti bence Doğan grubu iktidar grubu ile hesaplaşma içine girdi. İktidardan alamadığı şeylerin hesabını böyle sormaya kalktı" dedi.

Türkiye'nin yaşadığı değişime dikkat çeken Babahan, ""Türkiye'de değişim sadece kozmik odada olmuyor, medyada da oluyor. Bir yönetim anlayışı da değişmek zorunda. Bu anlayıştaki herkes değişmeli. Hürriyet ile sabah arasında hala çok minik bir fark olması doğan grubunun son dönemde ne kadar başarısız yönetildiğinin göstergesi. Hep badireler atlatan rakibinize üstünlük sağlayamamanız, kuponlar vermek zorunda kalmanız laik kesimin, AB grubunun da artık sizin yayıncılığınıza güvenmediğinizi gösteriyor" diye konuştu.