Fehmi Koru Şerif Mardin'i yere çaldı

Taraf'a röportaj veren Prof. Şerif Mardin belli ki Fehmi Koru'nun gözünden bir hayli düşmüş. Diyor ki:

GAZETECİLER.COM - Prof. Şerif Mardin'in 2 gün boyunca Taraf'ta yayınlanan söyleşisi Fehmi Koru'yu hayal kırıklığına uğratmış.
Özellikle tarikatlar konusunda bilgisinin "yüzeysel" olduğunu ima eden Fehmi Koru, Taha Kıvanç imzalı yazısında şöyle diyor:

"Ürperiyorsunuz. İyice gençliğinde büyükbabasının ittiği Ağa Camii’nin kapısında kalakalmış bir sosyolog görüntüsü verdi bana Şerif Mardin. O gün toplumu ne kadar tanımışsa o kadarla idare etmiş... Okuyalım: “Buraya gelen bir antropolog ilginç bir şey buldu; bizim hiç üzerinde durmadığımız ve önemsiz bulduğumuz bir şey... Tarikatlara canlılık veren bir şey...”O şey neymiş biliyor musunuz? Sohbet... Ülkemizin en ünlü sosyologunun Müslümanlar arasında iletişimin önemini anlayabilmesi için bir yabancı antropologun tanıklığına ihtiyaç duyması doğrusu beni kahretti.Kütüphanemin bir bölümü hiç vazgeçmeyeceğim kitaplara ayrılmıştır ve Prof. Şerif Mardin’in eserleri en görünür rafta durur. Kendi kitapları da, hakkında yazılmış olanlar da yine orada kalacak, merak etmeyin..."

Yazının tamamı için tıklayın
Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor