Fehmi Koru da 'Devletin İslamcısı' tartışmasında topa girdi

Fehmi Koru sert çıktı: “Devletin İslamcıları” tartışmasını başlatanların kasıtları ne veya kimler ise fazla bekletmeden hiç değilse ipuçlarını verseler iyi olur.

GAZETECİLER.COM

"Koalisyon Hükümeti mi kurulacak, yoksa seçim mi yenilenecek?
" sorusu siyasi gündemi zorlarken, medyada süregelen bir başka tartışmada giderek kızışıyor.

Fehmi Koru'ya göre Hükümet tartışmasına "paralel" olarak ve "ilkini çırak çıkaracak bir heyecan ve yoğunlukta" süregiden tartışma “İslamcılık öldü” iddiası etrafında yürütülüyor ve “devletin İslamcıları” şeklinde bir de yan tartışma var.

Koru şu ana kadar, Ekrem Dumanlı, Mümtazer Türköne, Ali Bulaç, Salih Tuna, Kemal Öztürk, Taha Akyol, Fahrettin Altun gibi isimlerin katıldığı tartışmalara son katkı da Fehmi Koru'dan geldi.

Habertürk'teki köşesinde tartışmayı özetleyip katkı sunan Koru, "İslamcılık öldü’’ iddiasının sahipleri, her yazılarında AK Parti’yi suçluyorlar... Anlamsız bir tartışma bu... dedi ve şöyle devam etti yazısına:

TEK KİŞİ BİLE BEN İSLAMCIYIM DİYORSA...

"Hani -Taha Akyol’un dün yaptığı gibi- bu akımın ilk boy verdiği dönemlerin Ahmed Cevdet Paşa, Namık Kemal, Filibeli Ahmed Hilmi ve Bediüzzaman gibi dev isimleriyle bugünün “İslamcı” olma iddiasındakilerin “nitelik” farkına dikkat çekip orada dursalar, anlayacağım...

Tek kişinin bile "Ben İslamcıyım’’ dediği her iklimde bu cereyanın varlığının kabulü bir zorunluluktur; mantıki zorunluluk... Türkiye’de bugün de “İslamcı” çok...

DEVLETİN İSLAMCILARI MI...

“İslamcı” bilinen kişilerden bazılarının “devlet” ile yollarının kesiştiği ve o kişilerin “devlet ajanı” haline dönüştüğü iddiası da, hiç değilse yüzeyde, fazla anlamlı görünmüyor.

Öyle ya, sadece bizde değil dünyanın hemen bütün ülkelerinde, “devlet” denilen aygıt, “tehdit değerlendirmesi” yapar, “düşman” saydığı fikirler ve onları savunan örgütlerle mücadele eder.

Mücadele sırasında en fazla başvurulan yöntem ise, karşı saflardan eleman devşirmektir. Kimini menfaat vaadiyle, kimini korkutarak kendisine çektiği kişileri, bazen “muhbir”, bazen “kışkırtıcı ajan”, bazen de günü geldiğinde fikir akımını ve örgütü istenilen çizgiye getirme amaçlı olarak kullanır.

İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ BUNUN İÇİN VAR

Her birinin hem bizde hem de başka ülkelerde yüzeye vurmuş pek çok örneği bulunur.

‘’Yoktur’’ diyenden kuşku bile duyabilirsiniz.

İstihbarat örgütleri bunun için var.

Sözün kısası, “devletin İslamcıları” ekseninde yürütülen tartışma da, kulağa hoş gelse de, içerik olarak malumun ilamından başka bir şey değil.

Bilineni bir kez daha öğrenmiş oluyoruz.

KİMİ KASTEDİYORLAR AÇIK AÇIK YAZSINLAR

İyi de, anlam vermekte zorlandığımız bu paralel tartışmanın yine de bir anlamı olması gerekir. Kökleri Cumhuriyet öncesine dayanan bir akım olan “İslamcılık”ın günümüzde bittiğini ileri sürmek ve bir siyasi kadroyu “İslamcılık”ın mezar kazıcısı ilan etmek... Bununla eşzamanlı olarak, vaktiyle devlet tarafından devşirilmiş “İslamcı” kimlikli birilerinin varlığına işaret edip “devletin İslamcıları” dosyasının kapağını aralamak...

Tartışmayı açanların bir muratları olduğunu, dışarıdan bakıldığında muhayyel birilerini suçlar görünseler de, bunu yaparken, zihinlerinde belirli isimler bulunduğunu düşünmek herhalde daha doğru.

Kimi kastediyorlar acaba?

Kasıtları ne veya kimler ise fazla bekletmeden hiç değilse ipuçlarını verseler iyi olur.

Umarım, böylesine ciddi bir konuyu tartışmaya açanlar, ağızlarındaki baklayı çıkarma zamanı geldiğinde, yoğun bir kampanya eşliğinde sürdürdükleri tartışmaya layık bir “finali” bize yaşatırlar.