Fehmi Koru, Aygün'ün açıklamalarına ne dedi?

PKK'nın dün serbest bıraktığı Hüseyin Aygün'ün açıklamaları büyük yankı buldu. Fehmi Koru, Aygün'ün açıklamalarını canlı yayında yorumladı...

GAZETECİLER.COM
Star
yazarı Fehmi Koru, Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından önce kaçırılıp sonra serbest bırakılmasını canlı yayında yorumladı.

Habertürk
'te Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Fehmi Koru, Aygün'ün serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamalara gelen tepkilerin yersiz olduğunu söyledi.

AYGÜN'ÜN AÇIKLAMASINA GELEN TEPKİLER YERSİZ


"Böyle bir olaya muhattap olmuş bir insanın olaydan hemen sonra yaptığı açıklamaları


HABERİ OKUMAK
ihtiyatla karşılanmalı. Ortamdaki gerilimi alma yönünde açıklamalardır. Ben gelen bu tepkileri yersiz buluyorum."

DANIŞIKLI DÖVÜŞ YORUMLARI İÇİN ÇOK ERKEN

"Olayın garip yanları var elbette. Acaba şu anda karşımızdaki tablo gerçek bir tablo mudur bilemiyorum. Hüseyin Aygün'ün açıklamaları Şamil Tayyar'ı yalanlamıyor. Tehtid ve şantaj sonucu mudur bilemiyoruz... Ama biraz beklemek lazım... Hüseyin Aygün'ün daha önceki açıklamaları PKK'ya yakın değildi. Ciddi farklılıklar vardı. Haliyle partisinden ayrılıp PKK'ya yakın bir politika yapacağı yönündeki iddiaları erken buluyorum..."

GÜLERCE'NİN "AYGÜN'Ü PKK MI KAÇIRDI?" SORUSUNU YORUMLADI

"Böyle yorumların yapılabileceği bir ortam var şu anda. İki kişinin gelip üç kişilik grupta bir vekili alıp götürmesi normal değil... Hüseyin Aygün ise böyle bir senaryoya uygun olmayan şeyler anlatıyor. Dolayısıyla biraz bekleyeceğiz..."

PKK BU EYLEMLE CHP'Yİ TEST EDİYOR...

"Terör örgütleri istedikleri adam kaçırma eylemini yapabilir. İsteseler bir başka milletvekilini de kaçırabilirler. Ama hem Hüseyin Aygün'ün tercih edilmesi, hem Aygün'ün CHP'li olması hem de Dersimli olması olayı özel kılıyor. Aygün, Alevi kimliği bilinen tanınan bir milletvekili. Bence CHP'nin bu olaydan dersler çıkarmas gerekiyor. CHP Suriye konusunda daha soğukkanlı olunması gerektiğini söylüyor. Bu noktada olumlu bir rol oynuyor. Kürt sorununda ise Kılıçdaroğlu'nun insiyatif aldığını gördük. PKK bu iki tutumdan da rahatsız. PKK da Esad da Türkiye'yi Suriye bataklığının içine çekmek istiyor. PKK açısından Suriye'ye giren bir Türk ordusu bölgede istediği eylemi yapacağı bir ortam demektir. Eğer CHP bu kaçırılma olayını doğru teşhis edemez ve Kürt sorunundaki olumlu tutumundan vazgeçerse bu testten çakmış olur. Çözümden yana tavır almış bir parti olarak çizgi değiştirip askeri bir çözüm talep ederse sınavda kaybetmiş olur..."