Fatih Altaylı'dan 'Çuvalladık' itirafı

Fenerbahçe karşısında son yılların en etkili futbolunu oynayan Galatasaray, Fatih Altaylı'yı da ters köşeye yatırdı.

GAZETECİLER.COM - Derbi öncesi "Fenerbahçe rahat kazanır. Galatasaray'ın hiç şansı yok" diyen Fatih Altaylı bugün önce kendisiyle dalga geçti, ardından sosyal medyada olay çıkartan, gazeteyi yorum bombardımanına tutan yazısı yüzünden yorumculara yüklendi.

Habertürk'ün internet sitesinde "Galatasaray'ın hiç şansı yok" diyen Altaylı bugün köşesinden okuruna "Çuvalladık" diye seslendi.

Sıkı bir Galatasaraylı olarak bilinen Altaylı, yazısında "Dün geceden beri Galatasaraylı olduğunu zanneden salaklardan mail bombardımanı var" ifadelerini kullandı ve eleştirilere şöyle cevap verdi:

ONLAR GALATASARAYLI İSE BEN OLAMAM

(...) Ben Galatasaraylı değilim, onlar Galatasaraylı ya, küfürü, hakareti basıyorlar. Haksız da sayılmazlar, onlar Galatasaraylı ise ben olamam. Evet, Galatasaray kaybeder diye yazdım.

"Ben futboldan anlamıyormuşum." Doğrudur, anlamıyorum. Sergen de öyle yazmıştı. Herhalde o da anlamıyor. "Galatasaray kazanamaz" diyordum; çünkü takım sezon başından beri tek forvetle oynuyordu. Bekler ataklara katılmıyordu.

Takımda pozisyona giremiyordu. Pozisyona giremeyen takımın gol atması mümkün olmadığı, uzaktan şut atan oyuncumuz da olmadığı için "Kazanamayız" diyordum.

(...) Daha önce her Fenerbahçe maçı arifesinde "7-0 yeneriz" deyip yanılmıştım. Bu kez "Yeniliriz" deyip yanıldım."

YORUMCU ADI ALTINDA PİSLİKLER

Altaylı bu savunmasının ardından Arena'da yaşanan güzellikleri hatırlatıp, sözü "pislik" diye nitelediği yorumculara getirdi.

(...) Ama emin olun, son yıllarda en mutlu olduğum maçtı. Kazandık diye değil. Ali Dürüst'ün dediği gibi, "Türkiye yeniden futbola döndüğü" için.

Maçta taraftarlar kötü tezahürat yapmadıkları için. Fenerbahçeli oyuncular, Galatasaray'ın oyununu bozmak için çirkinliğe başvurmadığı için.

Aykut ile Terim şahane bir dostluk gösterisi yaptıkları için mutluyum. Sanki Türk futbolu içine düştüğü çukurdan çıkmaya başladı gibime geldi bu maçta. Bir de şu "yorumcu" adı altındaki pisliklerden temizlersek futbolu.

Şahane olacak. Dün yine türlü rezalet sergilendi maç sonrası yapılan TV programlarında. Bir de şunlardan kurtulmamızı sağlayacak bir "soruşturma" olsa da, tam anlamıyla futbola dönsek.

Fenerbahçe bizi yense, biz Fenerbahçe'yi yensek. Eğlensek."