Fatih Altaylı, Oktay Ekşi'yi ti'ye aldı

Fatih Altaylı, Oktay Ekşi'nin başkanı olduğu Basın Konseyine yüklendi. "Öyle herkes kafasına göre başkan olabiliyorsa, ben de başkanım" dedi ve ekledi;

Fatih Altaylı, Oktay Ekşi'nin başkanı olduğu Basın Konseyine yüklendi: "Basın Konseyi" diye bir "şey" var. "Şey" diyorum, çünkü ne olduğunu ben de bilmiyorum. Bildiğim, Oktay Ekşi'nin kendini bu "şey"in başkanı ilan ettiği. Yıllardır öyle." diyerek Oktay Ekşi'yi ve Basın Yüksek Konseyi'ni ti'ye alan Altaylı bakın başka neler yazdı?

(...) Bu şeyin şeyinde de Oktay Ekşi var, Doğan Grubu'ndan Orhan Birgit var, Doğan Grubu'ndan Tayfun Devecioğlu var, hatta POAŞ İkmal Optimizasyon Müdürü bile bu şeyin şeyinde.
Bu Basın Konseyi denen şeyin yönetimindeki gazetecilerin hemen hemen tamamı Doğan Grubu'ndan.
Yani aslında bu Basın Konseyi, Doğan Grubu'na ait bir konsey.
Hiçbir yasal durumu yok, hiçbir etkisi, gücü yok.

"Ben kendimi Basın Konseyi ilan ettim diye bir şey olmaz. Böyle bir şey olacaksa, bu Gazeteciler Cemiyeti bünyesinde olur. Bir yetkisi, bir etkisi olur. Gerekirse bir yasal düzenleme yapılır ve bunun bir yasası olur." diyen Altaylı madem bu kadar kolay oluyor bu iş ben de bugünden sonra kendimi "Basın Konseyi Başkanı ilan ediyorum" diye de ekliyor.

Son sözünde de yine Oktay Ekşi'e getirerek, "Oktay Ekşi gibi "ilelebet başkanlık" derdim yok. İlk fırsatta meraklısına devrederim." diyor.