Fatih Altaylı: Futbolun tadı kaçacak!

Gazete HaberTürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, TFF'nin kararını değerlendirdi.

TFF'nin şike soruşturmasında merakla beklenen kararını açıklamasıyla başlayan tartışmaya Fatih Altaylı da katıldı. Altaylı, kararın beklediği gibi olduğunu söylerken 'futbolun tadı kaçacak' dedi.

Fatih Altaylı, TFF'nin şike soruşturmasıyla ilgili kararını değerlendirirken, "Karar beklediğim gibi oldu. Üç aşağı beş yukarı böyle bir karar alınacağını yazıyordum söylüyordum, hiç şaşırmadım. Çünkü TFF'nin bir karar alabilecek pozisyonu yoktu. Daha önce Etik Kurul üyesinin bir sohbetteki sözlerini yazmıştı hem de Federasyon Başkanı ile yaptığım görüşmeyi yazmıştım. Hiç birimizde küme düşereceğiz şeklinde bir beklenti yoktu. Bir anlamda da haklı bir karar. Savunma hakkı olmadan karar almayacakları yönündeki söyledikleri doğrudur. Bununla çelişen bir nokta var. İlgili kişilerin disiplin kuruluna verilmesi. Madem savunma yapacak durumda değiller, onlar kendilerini nasıl savunacaklar. O da ayrı bir muamma olacak. Doğrusu ben bu karardan memnun olduğumu söyleyemem" dedi.



"KARAR GECİKTİKÇE KAOTİK ORTAM GELİŞECEK"
"Olaya uzun vadeli baktığımız zaman sorunları daha karmaşık daha kaotik hale getirecek bir karar" olduğunu dile getiren Altaylı, "Bu karar olumlu ya da olumsuz yönde geciktikçe, Türk futbolundaki kaotik ortam da gelişecek. Bu karar sezon ortasında veya sonunda alınması durumunda başka başka komplikasyonlar olacak. Alınacak kararların şike yaptığı iddia edilen takımlar aleyhine olması durumunda bu takımlar daha fazla zaman kaybetmiş olacaklar. Diyelim ki küme düşürme kararı alınırsa bu sefer bu takımlar 2 yıl kaybedecekler. Keza 2/011-2012 sezonu da geçerli bir sezon olmayacak. Küme düşmesi gereken takımların da yer aldığı bir lig olacak. Çok komplike sorunlar ortaya çıkacak. Yine de federasyonun kararı bir karardır" şeklinde konuştu.

"FUTBOLUN TADINI KAÇIRACAK BİR DURUM"
İddianame çıktığı gün liglerin başlayacağının hatırlatılması üzerine Altaylı, "Bu karar almama süreci ligin kaderini daha fazla etkileyecek hale gelecek. Bu sezon kim nasıl konsantre olacak. Diyelim ki Fenerbahçe bu sezonun sonunda federasyon bilgilere belgelere baktı, delilleri de değerlendirerek bir karar alabildi. Bu karar Fenerbahçe'nin düşürülmesi yönünde oldu. Geçen sezon ne olacak. Diyelim ki Fenerbahçe bu sezon da şampiyonluğa gidiyor veya Fenerbahçe şampiyon olmuş. Fenerbahçe'nin iki şampiyonluğu birden mi iptal olacak. Ya da Fenerbahçe'ye yenilmiş takımlar şampiyonluğu kaybetti diyelim. Bu takımların durumu ne olacak. Ligde olmaması gereken bir takıma yenildikleri için şampiyonluğu kaybetmiş olacaklar. Çok komplike sorunlar peşpeşe gelecek. Lehte veya aleyhte çok cesur kararlar almak lazım. Düşürüyoruz veya düşürmüyoruz yönünde karar alınmalı. Bu kararları alabilselerdi ligler daha sağlıklı başlayabilecekti. Kaotik veya belirsizlik ortamının bir yıl daha devam etmesine sebep olacak. Futbolun tadını kaçıracak bir durum" yorumunu yaptı.  

"BASKI ALTINDA KALMAMAK MÜMKÜN MÜ?"
Mehmet Ali Aydınlar'ın, "Karar alırken hiç bir baskı altında kalmadık" ifadelerinin hatırlatılması üzerine Fatih Altaylı, "Mehmet Ali Bey'in bir baskı altında kalmadık söyleminden neyi kastetdiğini bilemem. Siyasi baskı mı yoksa başka bir şey mi bilemiyorum. Ama Türkiye liglerinin en önemli takımlarıyla ilgili kararlar alınırken baskı altında olmamak mümkün mü? İşte toplantılar yapılıyor, Metris'e gidiliyor. Bunlar bir baskı değil mi? Milyonlarca taraftarların baskısı altında kalmamak mümkün mü. Muhakkak ki baskı olmuştur. Kararı ertelemelerinin temelinde bu baskı vardır. Baskı illaki başbakandan, spor bakanından olacak değil ki toplumsal baskı da bir nevi baskıdır. Bence bu kararı almalarının nedeni de o baskıdır" ifadelerini kullandı.
Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor