Fatih Altaylı çocuklara ne söz verdi?

Bugün 23 Nisan Ulusal Eemenlik ve Çocuk Bayramı... İşte bundan dolayı çocukları Hbaertürk'te ağırlayan Altaylı onlara bir de söz verdi...

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu HABERTÜRK koridorlarında da çınladı. Habertürk çalışanları çocuklarını alıp gazeteye geldi. Kimi henüz bir yaşında olan bebekler, kimi okumayı yeni öğrenen çocuklar Hbaertürk'ün yazıişlerini toplantısının konuğu oldu. 

Gazetenin tepe ismi Fatih altaylı bugünün23 Nisan olması dolayısıyla  sütununu çocukalara ayırıd.  Aynı zamanda Altaylı çocuklara gazeteyle ilgili de önemli bir söz verdi... 
 

- (...) Bu 23 Nisan öncesi Habertürk ailesi olarak gazetemizde çocuklarımızı misafir ettik. Neredeyse 5 aydır gece gündüz demeden çalışıyorduk. Bir çoğumuz bu 5 ay boyunca gece yarıları eve gitti. Haftada yedi gün çalıştı.
Çok önem verdiğimiz bu gazeteyi sanki bir bebekmiş gibi hazırladık.Ama bu bebeği hazırlarken, evdekileri ne yazık ki, ihmal ettik.
Pek çoğumuz çocuklarını uykusunda sevmek zorunda kaldı. Çocuklarımız bizi görse tanımayacak hale geldi.

İşte bu yüzden bu 23 Nisan öncesi Habertürk ailesinin çocukları, bir anlamda kardeşleri olan Habertürk'e geldiler. Annelerinin babalarının neden haftalardır eve geç geldiğini gördüler.

Bizimle beraber yazı işleri toplantısına katıldılar. Bizim bilgisayarlarda çalıştılar. (Çoğu oyun oynamayı tercih etti ama olsun) Öğle yemeğini Habertürk'ün yemekhanesinde birlikte yedik. (Onlar için sosis-köfte-patates hazırlamıştık) Bütün bir günü bizimle geçirdiler.
Ve kardeşlerini çok sevmiş olmalılar ki, akşam eve dönmek bile istemediler. Veda zamanı geldiğinde pek çoğu “annem veya babam da buraya gelsin” dediler.

Biraz büyükçe olanlardan gazete ile ilgili fikirlerini de aldık. Taleplerini, eksiklerimizi, onların hoşlanmadığı yönlerimizi sorduk. Hiç kimsede olmayacak bir açık yüreklilikle söylediler.

Bugün 23 Nisan. Sayfalarımızda çocuklarla ilgili bir de araştırma yer alıyor. Orada benim dikkatimi bir şey çekti. Çocuklar büyümekten korkuyorlar.

Galiba bu korkuda bizim de payımız var.
Çocuklarımızı korkularla değil sevgilerle büyütmek lazım. Onlara güven vermemiz lazım.

Bu gazete korkuların gazetesi olmayacak.
Çocuklara söz veriyorum.