Fatih Altaylı bu kez fena çuvalladı!

Bugünkü yazısında Ergenekon davasıyla ilgili çok önemli bir iddia ortaya atan Fatih Altaylı yazısında hangi büyük hataya imza attı?

Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı bugün köşesine 3000 adet belgenin Ergenekon savcılarının elinde olduğu iddiasını taşıdı.

Altaylı bu bilgileri "çok güvenilir bir kaynaktan aldığını" iddia ediyordu.

Belge olup olmadığını biz bilemeyiz Fatih Altaylı'nın yazdığı gibi bu zamanla ortaya çıkacak kimisini basında kimisini de dava dosyalarında göreceğiz...

Altaylı "Şaşırmamanız için bir de yazıyla yazayım: Tam üç bin sayfa." diyerek bu iddiayı ortaya atarken bir hatasıyla bizleri şaşırttı.

Bu belgelerin Genelkurmay Başkanlığı'nda, büyük ihtimalle "Psikolojik Harekât Daire Başkanlığı"nda hazırlanmış belgeler olduğu düşünülüyordu.

Oysa bizim bildiğimiz kadarıyla bu başkanlık halen yoktu.

Hafızamız bizi yanıltıyor mu acaba dedik ve askeri konularda uzman olan gazeteci Tuncer Bahçivan'a sorduk o da bizi teyit etti ve açıkladı.

"Genelkurmay Başkanlığı'nda Psikolojik Harekat Daire Başkanlığı bulunmuyor.Çünkü kaldırılalı 6 yıl oldu.Sadece Genelkurmay da değil MİT'te de farklı isimle görev yapan başkanlık lağvedildi"

Altaylı'nın önce "güvenilir kaynağını" daha sonra da aldığı bilgileri tıpkı bir muhabir gibi bir kez daha sorgulamasında fayda var sanırız...

medyaradar