Faraç Cumhuriyet'e ve CHP'ye saydırdı

Mehmet Faraç canlı yayında Cumhuriyet'tek kovulma sürecini anlattı. Hem Cumhuriyet'e hem CHP'ye ateş püskürdü, 'kellemi aldılar' dedi...

GAZETECİLER.COM (ÖZEL)
Cumhuriyet gazetesinden kovulmasıyla gündeme gelen Mehmet Faraç, CNN Türk ekranlarında gazetesinden kopuş sürecinin perde arkasını anlattı. Canlı yayında adeta açtı ağzını yumdu gözünü.

CHP Parti Meclisi üyesi olarak siyasete giren, parti içindeki kutuplaşmada Önder Sav'ın yanında yer alarak dikkat çeken Faraç yeni seçilen Parti Meclisi'nde yer bulamamıştı. Yazısı Cumhuriyet'de sansürlenen Faraç, gazete yönetimi tarafından kovulunca çileden çıktı.

KELLEM KOPARILDI

CNN Türk
'te Cüneyt Özdemir'e konuk olan Faraç süreci 'kellem kopartıldı'diyerek özetledi. Faraç, gazete tarafından kendisi için yapılan açıklamayı da'yalan söylüyorlar' diyerek red etti.

Faraç, gazeteden kovulmasının siyasi sebeplere dayandığını, CHP'deki dönüşüme parelel bir değişimin gazeteye dayatıldığını söylerken, Kemalist duruşu nedeniyle bu sürecin kurbanı olduğunu iddia etti. 

CUMHURİYET'TEKİLERİN ALTLARINDA
100 MİLYARLIK MAKAM ARABALAR VAR


Mehmet Faraç: Cumhuriyet gazetesi yönetiminde 'küçük olsun benim olsun' anlayışı var. Altlarında 100 milyarlık makam arabaları, korumalar falan... Nereden geliyor peki bunu parası? Hakkari'deki emekli öğretmenden, üniversite öğrencisinden. 50 bin kişi gazeteyi ayakta tutmak için fedakarlık yaparak gidip alıyor. Ben buraya metrobüsle geldim, yine metrobüsle gideceğim. Çok açık söyleyeyim Cumhuriyet'te dün alınan kararla kelle aldılar, benim kellemi aldılar. Aynı o sansürlenen yazımda anlattığım Kubilay gibi... Benim günahım ne? Cumhuriyet'i Kemalist çizgide tutmaya çalışmışım. Bir arkadaş çıktı tarikat şeyhine saygılar sundu, bir başkası için Barzanici falan dediler ben de sitem ettim. Şimdi bunları açıklamak istemiyorum.

Cüneyt Özdemir: Neden peki?

Mehmet Faraç: Çok büyük huzurluksuzluk çıkar...

Cüneyt Özdemir: Mehmet şimdi söylemeyeceksin de ne zaman söyleceksin? İşten çıkarttılar seni. Kovuldun yani.

Mehmet Faraç: Bugün (dün) yazdığım ve iş akdim feshedildiği için yayınlanmayan yazım internette duruyor, insanlar oradan okusunlar...
 
İşte o anlar: