Ezgi Başaran

Radikal

'Konuşalım şu işi' dedim, 'Kandırıldık ey yoldaşlar, Selo Başkan bizi yarı yolda bıraktı diyorlar.'

'Öyle mi diyorlar' dedi Selahattin Demirtaş gülerek, 'Tamam öyleyse anlatacağım. Niye TBMM'deki yemin töreninde Erdoğan'ı alkışladığımı, tercümesinin ne olduğunu, bu alkış kıyametini kimin neden kopardığını anlatacağım.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreninde alkışladığı için tepki çeken HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Radikal'den Ezgi Başaran'a konuştu:  'Ben Erdoğan'ı değil, onu seçen iradeyi alkışladım. Kompleksli biri değilim, bugün olsa yine alkışlarım' dedi.



Demirtaş CHP'ye de yüklendi ve  "AKP’yi var eden nedir biliyor musunuz?" şeklindeki kendi sorusuna yine kendisi şöyle yanıt verdi: 

"O fırlatılan kitapçıktır. AKP alkışlanarak bitirilir, bunu anlamıyorlar. AKP tam da bunu istiyor, yani kitapçık fırlatma türü muhalefeti. CHP de sürekli AKP’nin bu isteğine uygun bir siyaset çizgisine oturuyor.

Her seferinde de AKP’nin alternatifi olamayacağını yaptığı çocukluklarla gösteriyor. Biz tam tersine AKP’nin yerine iktidar olabilecek olgunlukta olduğumuzu anlatmak zorundayız.

AKP tabanına da anlatmak zorundayız. AKP tabanından oy alamayan parti iktidar olamaz. CHP’nin belli ki böyle bir derdi yok. Sen orada kitapçık fırlatırsan, AKP daha 50 sene iktidarda kalır. CHP’li kardeşlerimin bunu anlaması lazım. Biz gerçekçiyiz, kum havuzunda mızmızlık yapan çocuklar gibi davranmayız."

Ezgi Başaran da bu çarpıcı röportajı ile günün muhabiri oldu.