Ezgi Başaran

Radikal

GAZETECİLER.COM - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Adem Sözüer, aynı zamanda yeni Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) hazırlanmasında Adalet Komisyonu'na danışmanlık veren bir isimdi.

Hâlâ da bu görevi zaman zaman sürdürüyor. Kendisiyle geçen cuma sabaha karşı Çağdaş Hukukçular Derneği avukatlarının gözaltına alınmasının gölgesinde terörist kavramını, reform paketlerinin gerekli olup olmadığını ve yargı mensuplarındaki zihniyet sorununu konuşan Radikal yazarı Ezgi Başaran çok çarpıcı bir röportaja imza attı.

Sözüer tutuklu öğrencisi için uyuyamadığını söyledi:

"Benim bir öğrencim var, şu anda tutuklu. Ben bu çocuğu yurtdışında bilimsel araştırmalara götürdüm. İstanbul Üniversitesi’ndeki tüm öğretim üyeleri tanıyor. Hiçbir olayla ilgisi olmayan bir çocuk. Bir gün hastaneye tedavi olmaya giderken, bir gösteriye denk geliyor. Kendi ifadesiyle gösteriye katılmıyor, velev ki katılsın. Orada yakalanıp tutuklanıyor. Neden? Örgüt üyeliğinden. Çantasında simidi ve özel hastalığıyla ilgili hastaneden aldığı reçetesi bile var.

Bu çocuk dava açılıp derdini anlatana kadar bir sene geçecek. Daha hâkimin bu dosyaya bakma fırsatı bile olmamıştır. Şimdi bizim bu kadar yatırım yaptığımız bir insanın hayatından çalınan günlere bakın. Her gece bu öğrencimi düşünüyorum."

Bu röportajı ile Ezgi Başaran da günün muhabiri olmayı haketti...