Ezel dizisi hangi kafede doğdu?

Mehveş Evin yılın patlayan dizisi Ezel'in senaristlerinin diziyi nere yazdıklarını açıklamış bugün.

Miiyet yazarı Mehveş Evin yılın patlayan dizisi Ezel'in senaristlerinin diziyi nere yazdıklarını açıklamış bugün.

Ezel’in doğduğu kafe

Attila İlhan Divan pastahanesinde, Cemal Süreya Kadıköy’de bir kahvehanede yazardı... Tabii ki kalem kağıtla. Şimdiki nesil ise kesintisiz internetin olduğu, sabahtan akşama kadar takılabileceği mekanları tercih ediyor. Malum, laptop çağı. 
Ezel’in senaristleri Kerem Deren ve Pınar Bulut, milleti ekrana kilitleyen diziyi Cihangir’deki Susam Cafe’de yazıyor. Sabah Cumartesi’de okuduğum bu röportaj sonrasında şöyle düşündüm: Demek bazı Cihangir kafeleri takılma mekanı olmaktan çıkıp, serbest çalışanların ofisine dönüşmüştü. Tıpkı New York’ta amatör yazarların sabahtan akşama kadar takıldığı kafeler gibi.

Cihangir’de laptop’uyla bir kafeye kurulup saatlerce oturan insanlar görmek son derecede olağan. Hatta laptop, çanta kadar vazgeçilmez bir aksesuvar. Mesai saatinde kafelere tüneyenlere uzaktan bakan, zaman öldürdüklerini, ne bileyim twitter veya facebook’ta dolaştıklarını düşünür.

Ama hiçbir şey uzaktan göründüğü gibi değil. İki çalışkan karıncanın (her hafta 90 dakikayı dolduruyorlar) bir kafede yazdığı ‘Ezel’, bunun en güzel kanıtı. Susam’ı home ofis belleyip yazan diğer ünlü isimlerse Çağan Irmak, Tuna Kiremitçi ve Özen Yula.

Mehveş Evin- Milliyet