Eyüp Can ve Radikal'e sansür tepkisi!

Fehmi Koru ve Ali Bayramoğlu, Radikal'deki anket sansürü iddialarını köşelerinde gündeme almışlar...

GAZETECİLER.COM
KONDA'nın anketinin Tarhan Erdem'in Radikal'deki köşesinde yayınlanmayınca Eyüp Can için sansür iddialarının da sonu gelmez oldu. Can iddiaları bugün yalanlamış olsa da gazete köşelerinde konuya dair eleştiriler başladı bile.

Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru, Radikal'in bir geleneğine dikkat çekerek 'o anket neden yayınlanmadı?' diye

"CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun acemilikleri yüzünden bıraktığı boşluğu kapatmak Grup gazeteleri ile TV kanallarına düştüğü için kendilerini kampanyanın bir parçası olarak görmeleri doğal... Sonucunu da hayırlısıyla alacak gibiler. Ponpon kızlara getirilen engellemeye kızanlar, orduyla didişmeye, yargıyla takışmaya öfkelenenler "Benim de oyum 'Hayır' olacak" diyorlarsa şimdiden sevinebilirler bile...

Peki de, Doğan Grubu'nun Tarhan Erdem'in kurucusu olduğu Konda şirketine ısmarlayıp geleneksel olarak sandık gününden 72 saat önce Radikal gazetesinde manşet yapılan 'anket' neden bu yıl yayımlanmadı? Dün yazı günü olmasına rağmen Tarhan Erdem'in Radikal'deki sütunu neden boştu?

Hayrola?

Gruba mensup yazarlar son savletleriyle 'Hayır' cephesine omuz verirken, patronlarının parasıyla yapılmış araştırmanın farklı şeyler söylüyor olmasının bu sessizlikte rolü var mıdır dersiniz?"

Yeni Şafak'ın liberal kalemi Ali Bayramoğlu da anketi köşesinde uzun uzun analiz ettikten sonra sözü Radikal'e ve sansür iddialarına

"Aslında Konda anketi dün, Tarhan Erdem'in köşe yazarlığı yaptığı Radikal Gazetesi'nde yayınlanacaktı.

Gazeteci camiası bu araştırmanın sonuçlarını Erdem'in köşesinden öğrenmeyi bekliyordu.

Ama gelin görün ki, araştırmayı köşesinde yayınlayamadı Erdem.

Zira Radikal yönetimi yazıyı basmadı.

Zira malum zihniyet bu sonuçlara tahammül edemedi...

Bu insanlar, bu gruplar demokrasiden söz etmiyor mu bir de...

İnsana fazla gelen de bu..."

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları