Eyüp Can okurun en büyük günahını yazdı!

Bu yüzden tüm Radikal okurlarına soruyorum, her sabah siz de Radikal suçluluk yaşıyor musunuz? Cevabınız evetse lütfen içinde bulunduğum açmaza da bir çare önerin…

GAZETECİLER.COM - "Bazen öylece kalakalırsınız... Karşınızdaki iyi bir şey mi söylüyor yoksa kötü mü anlayamazsınız. Benim de ruh halim bu günlerde biraz böyle..."

Gazetesinin okurlarından aldığı tepki yüzünden bu satırları yazan Eyüp Can bir yandan okurlardan gelen "bu kadar şeyi nasıl okuyacağız" tepkisini değerlendirdi. Diğer yandan da okurlarını "500 bin Radikal" kampanyasına katılmaları için yüreklendirdi.

"Üçüncü haftanın sonunda bazı okurlarımızdan "Radikal'in yeni haline bayıldık çok güzel ama elimize alırken suçluluk duygusuna kapılıyoruz..." mesajları almaya başladım.
"Bu kadar çok şeyi nasıl okuyacağız suçluluğu..." duyuyorlarmış.
Hatta psikolog bir okur 'Radikal suçluluk' diye bir isim de takmış bu duruma.
Bu durumda zihnimi kurcalayan soru şu:
Okuruna suçluluk duygusu yaşatan bir gazete iyi bir şey mi yapıyor yoksa kötü mü?
Beni içine düştüğüm bu açmazdan kurtarmak için "Gün içinde Radikal'i iki kez okuyoruz bir sabah bir de akşam" diyenler de var, "elimizde en uzun süre kalan gazete" diyen de..."

(...) Bu arada 'Savaşma Konuş diyen 500 bin radikal' arayışımız son sürat ilerliyor. Henüz bir hafta bile olmadı şimdiden 50 bin imzayı geçtik.
Ama savaş yerine barışın dilini tesis etmek için hedefimiz 500 bin Radikal imza unutmayın. Kürt sorunu ile ilgili birbirinden çarpıcı dosya haberlerimizi okurken Radikal duyarlılığınızı da gösterin.
Hâlâ 500binradikal.com'a girip imza atmadıysanız, görüş ve önerilerinizi yazmadıysanız lütfen hemen bilgisayarınızın karşısına geçin çünkü Radikal okurları için en büyük günah gazeteyi baştan aşağıya okuyamamak değil duyarsızlık...

Eyüp Can'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.