Eyüp Can o hatası için özür diledi

Eyüp Can, dünkü yazısında Cumhuriyet gazetesinin 27 Mayıs 1960 günü attığı manşeti 12 Eylül 1980'ta atmış gibi yazmıştı. Can, bu hatadan dolayı özür diledi.

GAZETECİLER.COM - Eyüp Can, dünkü yazısında Cumhuriyet gazetesinin 27 Mayıs 1960 günü attığı manşeti 12 Eylül 1980'ta atmış gibi yazmıştı. Can, kendisi için "önemsiz" olsa da "Cumhuriyet gazetesi geleneği" için önemli olan bu hatadan dolayı özür diledi.

Can, hata için "İsteyen dede talep eder isteyen imam" başlıklı bugünkü yazısının altına şu özür notunu düştü:

Sedat Ergin'in haklı uyarısı

Dün ilk arayan sevgili Sedat Ergin oldu.
Radikal'in 12 Eylül Özel Sayısı'nı çok beğendiğini fakat benim yazımda bir cümleye takıldığını söyledi. Takıldığı cümle Cumhuriyet'in manşetiyle ilgili.


Meğer 'Kahraman Türk Ordusu Bütün Memlekette Dün Gece Sabaha Karşı İdareyi Ele Aldı' başlığını Cumhuriyet 12 Eylül'de değil 27 Mayıs Askeri Darbesi'nden sonra atmış. "Ne fark eder" demeyin? Sedat Ergin uyarısında haklı.
Çünkü Cumhuriyet gazetesi geleneği için bu ayrım önemli. O gelenekten gelen birçok yazar bugün hâlâ 12 Eylül'ü şiddetle eleştirirken 27 Mayıs Askeri Darbesi'ni farklı değerlendirebiliyor.


İdeolojik sebeplerle birini destekleyip diğerine karşı çıkabiliyor.
Benim için böyle bir ayrım yok.
Fakat bu 27 Mayıs'ta atılmış manşeti 12 Eylül'de atılmış gibi zikretmemi haklı kılmaz. Beni yanıltan 27 Mayıs'a ait bu manşetin '12 Eylül Manşetleri'nin yer aldığı bir koleksiyonda yer almasıydı.

Karışıklıktan dolayı özür dilerim.