Eyüp Can köşesini suç ortaklarına bıraktı!

Radikal genel yayın yönetmeni Eyüp Can, bugün köşesini dün yazdığı yazıda söz ettiği "Radikal suçluluk" kavramını derinleştirmek için okurlarına bıraktı.

GAZETECİLER.COM - Radikal Gazetesi genel yayın yönetmeni Eyüp Can dün köşesinde psikolog bir okurunun yazdığı Radikal suçluluk kavramını yorumlamıştı. Gazetesinin içerik olarak dolu dolu olduğunu ve okurun gazeteyi eline alınca bir suçluluk duygusunun içine girdiğini anlatan Can, bugün de köşesini "suç ortaklarım" dediği okurlarına bıraktı. 

Eyüp Can, "Suç belli ama suçlu kim bilmiyorum… " diyerek başladığı yazısında şöyle dedi:

"Neden mi? Bugün köşemi sizlere ayırıyorum. Suça ortak oldunuz, ‘suçlu kim?’ kararı siz verin… "

Ardından da köşesini okur yorumlarına bıraktı. Bu yorumlar içinde sayfa sayısını azaltma önerisinden, fiyat çok ucuz diyenlere kadar çok çeşitli teklifler yer alıyor. İşte Eyüp Can'ın köşesinde yer verdiği o okur yorumlarından bazıları:

* Radikal vicdan azabı çekiyorum (Erkan Gökçen)
Okumadığım sayfalar için RADİKAL VİCDAN AZABI çekiyorum. Bu konuyu arkadaşlarla da tartıştık. “Acaba sayfa sayısı azaltılsa mı” diye düşündük sonra ‘sakın ha’ diyerek kronik Radikalli olduğumuzu fark ettik. Benim asıl takıldığım Radikal çalışanları galiba hiç evlerine gitmiyor? 
* Küçük bir kutuya sığan dünya
(Adnan Öksüz)
Küçük bir kutuya dünya sığdırıyorsunuz, tebrikler. ‘Nasıl yönetiyorlar’ serisi harikulade, keşke siyasi arenada da benzer bir seri başlatsanız… 
* 25 Kuruş suçluluğu (Serdar Yıldız)
Ben de Radikal Suçluluk’u yaşayanlardanım ama benimki farklı... Yeni Radikal’i –tanışma fiyatı da olsa- 25 Kuruş gibi bir ücrete okuyor olmak, bir başka suçluluk. Bir sakız parasına böylesine harika bir gazete okuyabilmek rahatsızlık verici. Radikal’i hak ettiği değere alıp okuyana kadar bendeki suçluluk devam edecek.

Eyüp Can'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.