'Evet' diyeceğini öğrenen Dündar çıldırdı

Ekranlara erken dönüş yapan Star Haber anchorman'i Uğur Dündar ilk günden gündemin gerilimine ortak oldu.

GAZETECİLER.COM
Ekranlara erken dönüş yapan Star Haber anchorman'i Uğur Dündar ilk günden gündemin gerilimine ortak oldu. İzmir'de referandum için dağıtılan 'evet' broşürleri Dündar'ı çıldırttı. Broşürlerde Dündar'ın da referandumda 'evet' dediği yazılıyor.

Uğur Dündar ekrana döndüğü gün tatsız bir hoşgeldin sürpriziyle karşılaştı. MHP Grupbaşkan Vekili Oktay Vural'ın basın toplantısıyla açıkladığı olay dikkatleri İzmir'de dağıtılan bir referandum broşürüne çevirdi. Korsan broşürde M. Ali Birand gerçekten 'evet' diyecek isimlerin yanında Uğur Dündar, Levent Kırca, gibi isimlerin de 'Evet' yönünde oy kullanacakları iddia ediliyor. Star Haber anchorman'i Uğur Dündar haberi sunup Oktay Vural'a teşekkür ettikten sonra broşürü dağıtanlara dönük tepkisini gösterdi.

Olaya 'broşür rezaleti' diyen Dündar şöyle dedi.

"Ben gazeteci olarak asla oyumu açıklamadım, açıklamayı aklımın ucundan bile geçirmedim. Bu korsan broşürün tipik bir kara propaganda olduğunu düşünüyorum. Bu arada Sevgili kardeşim Yılmaz Özdil'in adını broşürde aradım ama bulamadım. İroni bir yana, burada yapılan şey de saygısızlık, ahlaksızlık. Star Haber'in tarafsızlığı sarsılmadan devam edecek. Suçluların yakalanacağına inanıyorum."

Ulusalcı tavrıyla bilinen Star Haber anchorman'i gösterdiği tepkiyle dışında kaldığı gündeme hızlı bir şekilde girmiş oldu.

İşte o anlar:



Oktay Vural'ın dağıttığı ve referandumda evet oyu mesajlarının bulunduğu broşürde şu isimler var:

"Uğur Dündar, Mehmet Ali Birand, Ali Kırca, Ufuk Uras, Teoman, Orhan Gencebay, Rojin, Nedim Saban, Hakar Şükür, Şahin Özer, Seher Dilovan, Emre Belezoğlu, Halil Ergün, Bulut Aras, Hale Soygazi, Reha Muhtar, Ediz Hun, Orhan Pamuk, Emel Müftüoğlu, İbrahim Tatlıses, Nihat Doğan, Sezen Aksu, Metin Şentürk, Kenan Işık, Sinamn Çetin, Türkan Şoray, Abdüllatif Şener, Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Prof. Dr. Doğu Ergil, Ahmet Ulu (Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı), Hayrullah Çalık (12 Eylül Mağduru ülkücü), İskender Pala, Bülent Akarcalı (Eski Bakan), Süleyman Soylu, Recai Birgün, Prof. Dr. Eser Karakaş, Hasan Cemal, Ahmet Yenilmez, Ali Haydar Aras (CHP Manisa Eğitim Sekreteri), Hüseyin Ergün, Mustafa Erdoğan, Hasan Celal Güzel, Fermani Altun (Ehli Beyt Vakfı Genel Başkanı), Eşref Erdem (CHP Ankara Milletvekili)."
İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları