''Eski Türkiye'den vazgeçmeyen Erdoğan''

Sayın Başbakan; Biz değil, maalesef sizsiniz hâlâ 'Eski Türkiye'nin yollarını arşınlayan...

GAZETECİLER.COM - "Eski Türkiye, Yeni Türkiye... 90 kuşağı'nın Gezi Parkı direnişiyle birlikte eski nedir, yeni nedir yine tartışmaya başladık."

Böyle başlıyor köşe yazısına Hasan Cemal. T24'deki yazısında "Aslında güncelliğini hiç kaybetmeyen bir tartışma bu. Demokrasinin geleceği açısından da sağlıklı bir işaret sayılabilir. Ama yerli yerine oturtulması şartıyla..." diyen Hasan Cemal şöyle devam ettirdi yazısını:

"İktidar çevrelerine göre, Gezi Parkı direnişi bir komplo. Bazı karanlık iç ve dış mihraklar, seçimle yıkılmayacağı anlaşılan Tayyip Erdoğan'ı sandık dışı yollardan devirmenin tezgâhlarını kuruyor.

Her şey bu kadar basit yani.

Bu tezgâhın farkında olmayanlar da, 'Eski Türkiye'nin oyununa gelmiş oluyorlar. Zorlama bir bakış açısı.

Sayın Başbakan; Biz değil, maalesef sizsiniz hâlâ 'Eski Türkiye'nin yollarını arşınlayan... Tekrarlamakta belki yarar olabilir: 'Ankaralılaşmak'tan, 'devletleşmek'ten kurtulmadan 'Yeni Türkiye' lafta kalmaya devam eder gider.

(...)

'Askeri otorite'nin 'sivil otorite'ye tabi kılınmasıyla, yani 'askeri vesayet'in büyük ölçüde tasfiyesiyle sandık dışı yollar da geçmişte kaldı. Bu süreçte hiç kuşkusuz AK Parti iktidarının, Erdoğan-Gül ikilisinin demokrasiden yana hamleleri unutulmayacak.

Ama unutmayalım: 'Eski Türkiye' sadece 'sandık dışı yollar'dan, 'darbecilik'ten ibaret değil. Demokrasiden asker freni çekildi diye bu ülke 'yeni' sıfatını kazanmadı. Çünkü 'Eski Türkiye'nin demokrasiyle bağdaşmayan bazı kötü alışkanlıkları bugün de sürüyor.

Hasan Cemal'in yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın