Eski solcuyu getir yeni İslamcıyı götür!

Esra Elönü: Hey! Marks’ın afyonundan pipo yapıp dumanını Sol cennetin ırmaklarında yıkayan modifiye düşünürler sizi de seviyorum galiba!

Eski solcuyu getir yeni İslamcıyı götür kampanyası

Esra Elönü - Satar Gazetesi

Adam sağlı sollu gelmektedir. Adam faşizan söylemlerini, üzerindeki emekçi pijamasını çıkarır gibi çatırdatarak atmıştır. Adam aklından kıl aldırmaz. Entel-ül Kibriya sınıfından, veciz sözlerin mangalını yakan bir Kızılderili gibi karşılanır el pençe durulur... vs.

Hikaye böyle başlar romantik olsun diye morfin yemiş donuk kelimeler kullandım idare edin azizler! Bazı İslamcı arkadaşların sevdiği insan profili budur! Soldan geleceksin hött! Soldan karış, toprağıma taşıma edebiyatı. Soldan geleceksin ki lutfettinler sınıfında adın duyulsun namın şakısın!

Hey! Atletik zihniyet, seviyorum sizi.

Hey! Marks’ın afyonundan pipo yapıp dumanını Sol cennetin ırmaklarında yıkayan modifiye düşünürler sizi de seviyorum galiba!

Tek bir şeyi sevmeyeyim müsaade edin! Bugün tarafsız ama toz duman bir ağızla yazacağım, yazmazsam Tanrı ruhumu çeksin! (Yeminin modern hatları böyle oluyor herhalde) Özür dilerim iki şeyi sevmediğimi fark ettim. Biri geçmişteki tanrıtanımazlıklarıyla göle maya çalmaya çalışan devrimci Nasrettin Hoca kılığındaki adamlardır. Diğeri de soldan geleni efsanevi Nirvana’dan zemzem içmiş aman yahu lutfetmiş sayan kompleksli adamlarımızdır. İkisini de sevmedim azizim çünkü bu yüzden kaybolduk! Hani böyle hıçkırık tokluğuyla zırıldayarak “Nerde o İslamcı gençlik” diye nostaljik boğumlanmalar yaşıyorsunuz ya, buna gülüyorum.

ACİLEN DEVRİMCİ OLMALIYIM

Haa İslamcı gençlik miii onlar markete kadar gittiii diyerek acı acı gocunuyorum şimdi. Kusura bakmayın şöyle camiye girerken Yevtuşenko’dan Pound’dan kepenkleri açmış eski devrimci yeni İslamcılar kadar olamadım. Olsaydık belki başımız bu kadar iğdiş çan ormanlarına dönmezdi. Her gelen tokmağı yapıştırmazdı. İslamcı gençliğin boy atan yeni sesiymişim kim demiş? Neslini tükettiğiniz şeyin sesi olacak kadar çaylak mücahide olduğumu düşünmüyorum.

Yeter artık! Her şeye maydanoz olmakla her şeye muhalif olmak nazarımda aynı şeydir. Bir sabah kalkıyorum satanist olmuşum her kedinin etini yemem halbuki eminim o kediler de her kuşun etini yememiştir. Kusura bakmayın da şeytandan mesai ücreti alacak kadar rüşvetçi bir sapkın değilim. İster kabul et ister etme en battalından İslamcıyım! Sen rütbeli devrimcini alıp konserveden tahtlar biçmeye çalışırken aman padişahım vur kelleyi sen ne edersen iyi edersinci dengesiz hallerini bu adamların göbeğinde terletirken anlayacağın soldan gelene eyvallah diyerek aman Allah’ım adam hidayete erdi diye yaka paça tepinip sevinirken biz bön bön bu yapmacıklığı çekirdek yiyerek izliyorduk. Önce içindeki çekirdeği koru sonra suyunu çıkaracaklarının kölesi ol. Sen içindeki kalem tutanları cılk çıkarma sanatı yapıyorlar diye yerin dibine sok, sonra da solun edebiyatı niye daha iyi diye çıngıraklı özentili şeritler çek! Bırakın artık bu kompleksle paha biçtiğiniz onarılmaz zaaflarınızı. Anlaşıldı benim acilen solcu olup orda biraz yumruk sallayıp burda da takkeci devrimci olmam lazım. Lazım ki el üstünde tutsunlar aynı elle tokatlamasınlar!

- Öyle değil mi azizim! Sol cennetin ırmakları akar Allah deyu deyu!

- Öyle de şol değil miydi orası...